Glas Javnosti

Pogba suspendovan na četiri godine

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Francuski fudbaler, koji je ranije nastupao i za Mančester junajted, pao je na nasumičnoj kontroli posle utakmice Juventusa u prvom kolu italijanskog šampionata 20. avgusta.

Pol Pogba, vezni fudbaler Juventusa i prvak sveta sa Francuskom, neće moći da igra fudbal profesionalno naredne četiri godine zbog upotrebe dopinga.

Bivši igrač Mančester junajteda nije se našao na terenu od septembra, kada je doping testom utvrđeno da ima povišen nivo testosterona u organizmu.

On je podvrgnut nasumičnoj kontroli posle utakmice između Juventusa i Udinezea u prvom kolu italijanske Serije A 20. avgusta.

Prema saznanjima BBC Sporta, Pogba će se žaliti na odluku Nacionalnog anti-doping suda Italije (NADO).


Sud je potvrdio pozitivan test 30-godišnjeg fudbalera na osnovu drugog uzorka u oktobru, a iz tužilaštva za suzbijanje dopinga zahtevali su četvorogodišnju suspenziju iz fudbala.

Iz Juventusa su za agenciju Frans pres potvrdili da im je stiglo obaveštenje o presudi.

Odluka znači da Pogba neće moći na teren do 2027, kada će Francuz imati 33 godine, a prvim danom suspenzije smatra se 20. avgust, kada je testiran.

Pogba navodno veruje da je zabranjenu supstancu uneo nehotično.

„Ono što je sigurno je da Pol Pogba nikada nije nameravao da prekrši pravila", kazala je Rafaela Pimenta, njegova agentkinja, posle testiranja.


Testosteron je hormon kojim se uvećava izdržljivost sportista.

Iz suda su naveli da je Francuz prekršio pravila time što su u njegovom uzorku pronađeni metabolici neendrogenog testostrerona, koje telo ne proizvodi prirodnim putem, a rezultat je bio „u skladu sa egzogenim poreklom jedinjenja sa kojim je upoređen".

Pol Pogba je u dva navrata nastupao za Mančester Junajted i italijanski Juventus, što su i jedina dva kluba u kojima je igrao tokom seniorske karijere.

U Torino se vratio 2022. godine, a sa selekcijom Francuske osvojio je Mundijal 2018. godine.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR