Glas Javnosti

PIKSI VRAĆA DVA JAKA IGRAČA U TIM: Očekuju ih važne uloge u reprezenzaciji

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a do juna izabranici selektora Dragana Stojkovića odigraće nekoliko prijateljskih utakmica.

Baš iz tog razloga Dragan Stojković Piksi odlučio je da pojača konkurenciju i osveži nacionalni tim. Prema saznanjima Kurira, selektor Srbije odlučio je da pozive za martovsko okupljanje pošalje na adresu Luke Jovića i Mihaila Ristića.


Luka Jović poslednjih meseci igra fantastično u dresu Milana. Nekadašnji centarfor Crvene zvezde, Benfike, Ajntrahta i Reala postao je fudbaler o kojem se u superlativima piše u Italiji i koga javno hvale trener Stefano Pjoli i bivši igrač "roso-nera" Zlatan Ibrahimović. Ono što je najvažnije, počeo je da daje golove, a to je silno obradovalo selektora Dragana Stojkovića.


Mihailo Ristić rešio je povredu i izborio se za mesto u startnih 11 Selte kod trenera Rafe Beniteza. Nekadašnji levi spoljni imao je peh da zbog povrede propusti Mundijal u Kataru, a onda i neke kvalifikacione mečeve za EP. Deluje da bi Mihailo Ristić mogao da zaigra levog beka u novoj postavci Srbije, sa četvoricom igrača u zadnjoj liniji.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Mihailo Ristic (@1risticmihailo)


Srbija će tokom marta odigrati dve prijateljske utakmice u zvaničnim FIFA i UEFA terminima. Prva je na programu 21. marta u Moskvi protiv reprezentacije Rusije, a druga četiri dana kasnije, 25. marta u Limasolu protiv selekcije Kipra.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi biće aktivan i na diplomatskom polju, pa će na forumu trenera na sastanku u UEFA izneti inicijativu, da na predstojećem EURO 2024 sve selekcije umesto 23 imaju 25 igrača, o čemu je Kurir nedavno pisao. Stojković je spremio ozbiljnu argumentaciju za svoju ideju, a ima i podršku velikog broja kolega iz drugih reprezentacija učesnica Evropskog prvenstva u Nemačkoj.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR