Glas Javnosti

NASTAVAK PRIČE "HRVATI SE NIČEGA NE STIDE": Grci traže ubicu među "Bed blu bojsima", a Zagreb i Split upiru prst na navijače Partizana!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dok grčka policija među "Bed blu bojsima" traži ubicu nedužnog navijača AEK-a, Hrvati ponovo upliću Srbe u jezivi haos koji su izazvali huligani iz Zagreba u Atini.

Naredne nedelje će Dinamo ugostiti atinski klub, a hrvatski mediji sada u Grobarima vide problem.

"Čeka nas deset napetih i svakako vrlo zanimljivih dana kroz četiri okršaja Hrvata i Grka u evropskim klupskim kvalifikacijama. Tenzije su gotovo na vrhuncu", počeo je tekst Jutarnji list s naslovom "Grci sa zloglasnim Beograđanima planiraju pokušaj proboja u Hrvatsku".

Dalje se, između ostalog, navodi:

"U četvrtak igraju Hajduk - PAOK u Splitu, sljdeći utorak Dinamo i AEK u Zagrebu, a potom u četvrtak, 17. avgusta PAOK i Hajduk u Solunu, te u subotu, 19. avgusta AEK i Dinamo u Atini. Postoji procena, iako nema potvrde, da bi navijači PAOK-a zajedno s Partizanovim Grobarima mogli pokušati proboj u Hrvatsku. Ako uspeju, žele u Split, ukoliko ne, sumnja se da možda imaju plan napraviti haos negde drugde u našoj zemlji", stoji u tekstu Jutarnjeg lista.



U nastavku teksta, hrvatski medij podseća da su navijači PAOK-a i Partizana i ranije imali "zajedničke akcije, pa i protiv Hrvata".

"Kako bi se to sprečilo, policija nadzire sve granične prilaze, proveriće se svaka imalo veća grupa ljudi koja bi odgovarala tipu navijača, a specijalno se paze svi prilazi Splitu i stadionu. To je sasvim druga priča nego u Atini, gde policija nije odradila praktično ništa", ističe pomenuti hrvatski portal, koji poput ostalih u Hrvatskoj okrivljuje grčku policiju za haos u Atini gde je ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris.

Inače, policija je objavila detalje istrage brutalnog ubistva navijača u Atini, a pojavio se i snimak "odreda smrti" iz Hrvatske. Scene na mestu zločina jutro posle haosa izgledale su kao sa ratišta, a tuga, muk, bol, neverica i bes prisutni su i dalje širom Atine i čitave Grčke.




Glas javnosti/B06S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR