Glas Javnosti

Mitrogol dominira u svim takmičenjima

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Mitrović, napadač Al Hilala i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije, postigao je impresivnih 11 golova na prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Nezaustavljiv je špic kluba iz Rijada i nemilosrdno teroriše protivničke golmane, defanzivce i mreže.
U izuzetno bitnom trijumfu Srbije nad Crnom Gorom (3:1) na stadionu „Rajko Mitić“, sa dva gola trasirao je Orlovima put ka dugo očekivanom i željenom Evropskom prvenstvu u Nemačkoj iduće godine.


Gore od crnogorskih „sokolova“ koji su aterirali u srpskoj prestonici prošao je Mumbaj Siti, kom je Mitrović u dvomeču azijske Lige šampiona dao čak četiri gola, u ubedljivim pobedama AL Hilala nad indijskim timom (0:2, 6:0), za prvo mesto svog tima u Grupi D, ispred Navbahora koji takođe ima deset bodova posle četiri odigrana kola, dok Mazandaran ima tri, a Mumbaj je prežaljen i bez bodova s gol-razlikom 0:13.

Aleksandar Mitrović posle četiri odigrana kola deli drugo mesto na listi strelaca sa Labom iz Al Aina, obojica su u pet navrata pogađali u metu, dok je Anderoson Taliska iz Al Nasra lider sa šest golova.
Al Hilal koji je doživeo žestok udarac i ostao je najmanje šest meseci bez Brazilca Nejmara kom su stradali prednji ukršteni ligamenti kolena i meniskus, prvi je na tabeli saudijske PRO lige i posle 12 odigranih kola ne zna za poraz uz učinak 10-2-0.Najveće zasluge za takav niz i rezultat idu upravo na adresu Srbina koji je impresivan i sa devet golova drugi je strelac iza Kristijana Ronalda koji je na koti 12.

Pogađao je Aleksandar Veliki protiv Al Kaleje, Al Ahlija i Al Fateha, dok je u kupu kralja Saudijske Arabije u dvoboju sa Al Hazemom bio dvostruki strelac, i kada se sve sabere to je impoznatna brojka od 11 golova na poslednjih sedam utakmica.

Priliku za produžetak impresivnog niza 28-godišnji centarfor iz Smedereva imaće već u subotu od 16 časova kada Al Hilal u Rijadu dočekuje AL Tavon u prvenstvu Saudijske Arabije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR