Glas Javnosti

ITALIJANSKI MEDIJI: Murinju se sprema otkaz, zameniće ga ova legenda

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Vučica u lošoj formi

Vlasnici Rome su nezadovoljni performansama tima pod vođstvom Žozea Murinja, a spremni su prekinuti saradnju s portugalskim stručnjakom, prema informacijama Sportmediaseta.


Nakon nedavnog poraza od gradskog rivala Lacija (1:0) u kupu, Roma je doživela još jedan poraz od Milana (3:1) u poslednjem kolu Serije A. Trenutna pozicija na tabeli ne obezbeđuje plasman u Evropu naredne sezone. Posebno frustrirajuće za vlasnike kluba je to što je Roma osvojila samo šest bodova od mogućih 24 u susretima s ekipama koje se bore za evropska takmičenja.


Kao mogući naslednik Murinja pominje se legenda kluba, Daniele De Rossi. De Rossi je igrao za Romu od 2001. do 2019. godine, odigrao je 616 utakmica, postigao 63 gola i zabeležio 60 asistencija. Bio je deo italijanske reprezentacije koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2006. godine.


Iako mu je trenerska karijera kratka, počevši u italijanskom drugoligašu SPAL u oktobru 2022. godine, De Rossi je otpušten u februaru 2023. nakon tri pobede, šest remija i osam poraza.

Glas javnosti/U01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR