Glas Javnosti

Golman Partizana je junak pobede u Novom Pazaru

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalski klub Partizan je prošlog leta doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja, a mnogi navijači crno-belih su stava da je možda i najveće iskusni golman Aleksandar Jovanović.

Koliko je tridesetogodišnji Nišlija značajan za "parni valjak" najbolje svedoči meč koji je Partizan odigrao u ponedeljak u Novom Pazaru. Lider Superlige Srbije je pobedio na vrućem terenu 1:0, a epitet igrača utakmice zaslužio je čuvar mreže beogradskog kluba.

Jednostavno, Jovanović je u Novom Pazaru bio nesavladiv. Branio je sve, od nezgodnih udaraca sa distance, do kolosalnih prilika fudbalera domaćeg tima.


"Znali smo da nas očekuje teška utakmica jer Novi Pazar ima sjajne individualce koji mogu u svakom trenutku da naprave razliku. Značio je taj gol na početku! Mogli smo i da povećamo prednost ubrzo nakon ranog vođstva u drugom minutu, ali bitno je da se sve dobro završilo. Uzeli smo tri boda i okrećemo se nedelji", rekao je Jovanović. 

Novi Pazar je u drugom delu bio bolji rival na terenu, ali sjajnu igru nije uspeo da kruniše pre svega zahvaljujući Jovanoviću.

"Kad si u Partizanu, očekuje se od golmana da na nekim utakmicama direktno donosi bodove. Nije fraza, ali samo sam radio svoj posao. Štoperski tandem je danas bio odličan, ali generalno je cela ekipa bila jako dobra odbrambeno. Pokazujemo karakter kad je teško i kada se lomi utakmica. Verujem da ćemo tako i nastaviti", dodao je golman crno-belih. 


Partizan sledi niz teških utakmica, tu seriju počeće već u nedelju duelom protiv Čukaričkog. 

"Gledamo samo sledeću utakmicu i naravno - uvek je bitno da se ne primi gol jer daje ekipi dodatno na samopouzdanju", rekao je Jovanović. 

On je istakao da Partizanu mnogo znači podrška navijača: "Ponavljamo stalno - zaista nam znače. Osećamo njihovu podršku i daju nam taj dodatni vetar u leđa. Idemo dalje ujedinjeni", podvukao je Aleksandar Jovanović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR