Glas Javnosti

Golman Argentine drži neverovatan rekord

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Golman Aston Vile Emilijano Martinez nastavlja da ispisuje zlate stranice svoje karijere. Od 118. minuta finala Mundijala u Kataru 2022, kada mu je Kilijan Mbape zatresao mrežu, impulsivni golman nije 622 minuta primio pogodak na golu Argentine i postavio je novi nacionalni rekord koji će u narednoj utakmici za nekoliko dana pokušati da podigne na preko 700.

Prethodni rekord u selekciji "gaučosa" držao je German Burgos od 608 minuta postavljen 1998. godine.

Posle osvajanja svetske krune u Kataru, gde je Martinez proglašen i za najboljeg golmana šampionata, Argentina je nanizala sedam pobeda i to bez primljenog gola. Pobedili su jutros Paragvaj 1:0 golom Otamendija i na tom susretu je Martinez postao i rekorder. Naredni susret "gaučosi" igraju u Peruu (18. oktobar).

Emiliano Martinez (31) u poslednje tri godine doživljava procvat u karijeri. Nije mu se posrećilo sa Arsenalom, čiji je član bio od 2012. do 2020. godine (branio samo 15 mečeva), ali dolazak u Aston Vilu bio je pun pogodak. Doneo mu je i reprezentativni status iako je debitovao sa skoro navršenih 30 godina (jun 2021). Kada je prigrabio dres "gaučosa" nije ga ispuštao, prvo je osvojio Kopa Amerike, pa je na Mundijalu u Kataru bio junak dve penal serije, prve protiv Holandije, a zatim i u finalu protiv Francuske. Bio je proglašen za najboljeg golmana SP, a nije savladan punih 10 meseci na golu Argentine. Mogao bi filmski scenario da napiše na temu o srećnim momentima u karijeri u poslednje dve godine.

Ima Emiliano i čudan nadimak "Dibu" ili u prevodu "crtač" i to popularnoj seriji u vreme detinjstva "Mi familia es un dibujo". Pa, nacrtao je najlepše slike svoje karijere...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR