Glas Javnosti

DUŠAN VLAHOVIĆ SKLOPIO NOVI UGOVOR SA JUVENTUSOM: Fudbaler će zarađivati više od 12.000.000 EVRA

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Dušan Vlahović poslednjih nedelja igra u fantastičnoj formi i jedini je od fudbalera Juventusa koji klub golovima, asistencijama i energijom drži u vrhu Serije A.

Srbin ima bolji učinak od direktnih konkurenata Erlinga Halanda u Mančester sitija, Kilijana Mbapea u PSŽ, Romelua Lukakua u Romi i Lautara Martineza u Interu.


Proteklih meseci bili smo svedoci svakojakih natpisa iz italijanskih medija o reprezentativcu Srbije. Od toga da je Dušan Vlahović razočarao, do toga da mu se na leto sprema metla, da će otići u Englesku, Španiju ili Nemačku.

Na kraju, isti oni koji su ga kritikovali morali su da se presaberu i napišu činjenično stanje. A, ono glasi da je Dušan Vlahović jedan od najboljih fudbalera u Italiji, da igra u životnoj formi i da zbog toga čelni ljude iz Juventusa žele da ga zadrže u Torinu.

Novinari italijanskog lista "Gazzetta dello sport" pišu da je sportsko-poslovni menadžment Juventusa spremio novi, znatno unosniji ugovor za Dušana Vlahovića.


Prema važećem ugovoru, Dušan Vlahović veran je Juventusu do 2026. godine, ali čelnici kluba nastoje da produže saradnju do leta 2028. U tekstu Gazete navodi se da finansije kluba zavise od plasmana u Ligu šampiona i overe odlaska na Svetsko klupsko prvenstvo. Ta dva takmičenja donela bi veliki novac i onda ne bi bilo prepreka da se ponudi novi ugovor Srbinu.

Kristijano Đuntoli, sportski direktor Juventusa, kako navodi Gazeta ima konstantan, čest i odličan odnos sa Darkom Ristićem, menadžerom Dušana Vlahovića. Dva Srbina raspoložena su za produžetak saradnje sa klubom iz Torina.

Dušan Vlahović ima ugovor sa rastućom platom u Juventusu. U početku je imao 7.500.000 evra bez bonusa po sezoni, a ove sezone zaradiće 10.000.000 evra. U poslednjoj godini ugovora imaće garantovanu platu od 12.000.000 evra. Klub će se potruditi da za novi ugovor poveća primanja za Srbina, ali i da sačuva štedljivo poslovanje kluba.


Kako piše Gazeta, Dušan Vlahović ove sezone na 23 utakmice dao je 15 golova za Juventus. Od toga devet na poslednjih sedam utakmica. Upravo taj skor golova učinio je Srbina ponovo zanimljivim najboljim klubovima Evrope, pa samim tim Juventus želi da u budućnosti ojača sopstvene pozicije kada je robusni napadač u pitanju.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR