Glas Javnosti

Dodeljene Zlatne lopte FSS-a

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću, napadaču Aleksandru Mitroviću i kapitenu ženske reprezentacije Violeti Slović danas su u Beogradu uručena tradicionalna priznanja "Zlatna lopta" Fudbalskog saveza Srbije za 2023. godinu.

Stojković je četvrti put u karijeri osvojio priznanje za najboljeg trenera u Srbiji (2016, 2021, 2022, 2023), dok je Mitrović treći put izabran za najboljeg fudbalera Srbije (2018, 2022, 2023).


U ženskoj konkurenciji, nagrada je pripala kapitenu ženskog A tima Violeti Slović. Njoj je ovo drugo priznanje posle 2019. godine kada je FSS prvi put uveo izbor najboljih i u ženskoj konkurenciji.

"Ovo priznanje ima posebnu važnost za mene, ali isto tako i dodatnu obavezu da nastavim da se trudim da budem uspešan, da našu reprezentaciju predstavljam najbolje što mogu", rekao je Stojković obraćajući se prisutnima na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat.

On je naveo da je, kada je izabrano novo rukovodstvo FSS-a, za primarni cilj postavljen plasman na Evropsko prvenstvo, prvi put posle 24 godine.


"Složili smo se da je to nešto što jednostvano moramo. Rekli smo, obećali smo i uradili smo. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. Jednom prilikom sam rekao da je to istorijski rezultat. Istorijski je iz dva razloga - zato što je u pitanju duga vremenska distanca, a drugi da ćemo pod imenom Srbija učestvovati na najvećem kontinentalnom takmičenju", rekao je Stojović.

"Uspeli smo u tome i smatram da ćemo ovu godinu pamtiti jer je bila više nego uspešna za FSS, za fudbalsku Srbiju, za našu reprezentaciju, a i mene lično kao nekoga ko brine i ko nosi najveću odgovornost kada su rezultati u pitanju", dodao je on.

Stojković je potom čestitao i ostalim dobitnicima nagrada, a Mitroviću je posebno poželeo da bude najbolji onda kada je najvažnije - na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.


"U Nemačkoj ćemo dati sve od sebe da svoju zemlju reprezentujemo na najbolji mogući način i verujemo da će rezultat toga doći na kraju", rekao je selektor Srbije.

Aleksandar Mitrović nije mogao da prisustvuje svečanosti u Beogradu zbog klupskih obaveza u Saudijskoj Arabiji. Nagradu je primio njegov otac, a on se prisutnima obratio putem video linka.

"Ovo je treći put da sam izabran za najboljeg igrača naše zemlje na moju veliku čast... Ovo je bila jako uspešna godina, ne samo za reprezentaciju, već i za igrače, klubove. Ostvarili smo jako dobar rezultat i posle 20 i kusur godina se plasirali na Evropsko prvenstvo. I na individualnom nivou je za mene bila fenomenalna godina i nadam se da ću tako da nastavim", rekao je Mitrović.


"Uvek je lepo kad vas cene i poštuju tamo gde igrate, ali mislim da nema ništa lepše i nema veće časti kad vas vaši ljudi cene i poštuju i nagrađuju za ono što radite na terenu. Ja sam neko ko mnogo voli fudbal i ovo je samo nagrada za sav rad i trud koji sam uložio. Hvala još jednom", dodao je on.

Violeta Slović je, nakon što joj je uručena nagrada, rekla da ne bi bila na tom mestu da oko sebe nije imala ljude koji su joj pomogli da drugi put postane dobitnica nagrade za najbolju fudbalerku Srbije.

"Hvala mom Spartaku, mojim trenerima, saigračicima, prijateljima, mojoj porodici... Ponosna sam i srećna što nikada nisam napustila svoju zemlju i što sam celu svoju karijeru provela igrajući u Srbiji. Veliko hvala FSS na ovoj prestižnoj nagradi koja će me motivisati u narednim godinama da budem još bolja i da još više doprinosim klupskom i reprezentativnom fudbalu", rekla je Slović. 


Glas javnosti/B04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR