Glas Javnosti

Alegri se "murinjizovao"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U Milanu skeptični oko Piolija

Juventus, bez Dušana Vlahovića i Danila, de fakto se oprostio od trke za skudeto. U samo dve nedelje Bjankoneri su prešli put od mogućeg preskakanja Intera na prvom mestu Serije A do minusa od sedam bodova i to sa utakmicom više u odnosu na večitog rivala. Drugim rečima, umesto napada na lidersku poziciju Stara dama sada mora da brani drugo mesto od Milana. Tim pre što su Rosoneri, uprkos svim problemima i povredama, nanizali sedam pobeda i dva remija u poslednjih devet mečeva.

Poraz od Udinezea je ćerka nekoliko faktora. Izgleda da se Maks Alegri malo “murinjizovao”. Kao da je izborom startne postave i izmenama u drugom polovremenu želeo da pokaže da je on napravio čudo s parkom igrača koji ima na raspolaganju. Bacanje u vatru mladih i manje prekaljenih igrača u finišu meča s ciljem da se preokrene rezultat imalo je ukus Murinjovih poteza na klupi Rome u prethodne dve i po godine. Ostaje da se vidi da li će Juve i Kristijano Đuntoli imati sluha tamo gde Fridkinovi i Tijago Pinto nisu.

Tačno je da smo svi generali po završenoj bici, ali pojedini potezi Alegrija su proizveli debatu i pre utakmice. To se posebno odnosi na izbor Aleksa Sandra, a ne Ruganija kao alteranative za suspendovanog kapitena Danila. Mnogi nisu shvatili ni izostavljanje Filipa Kostića iz startne postave, a još manje sedenje srspkog reprezentativca na klupi čitav meč. I ostavljanje Jildiza među rezervama na početku meča je mnogima podiglo obrve kao Biliju Pitonu na vest o Pantelijinoj smrti.


Osim poraza i izlaska iz trke za šampionsku titulu, Juventus bi trebalo da zabrinu dve činjenice: samo jedan gol na tri meča protiv Empolija, Intera i Udinezea i činjenica da Bjankoneri u poslednjih 20 minuta meča protiv Friulanaca nisu kreirali ozbiljniju šansu za gol.

Indikativno je da su čak i najveći kritičari Dušana Vlahovića posle meče priznali da se specifična težina srpskog golgetera najbolje videla na meču koji je gledao sa tribina. Vlahović nije samo finalizator akcija Bjankonera već svojim kretanjima i potezima omogućava drugim saigračima da budu opasniji po protivnički gol.


Veliko razočaranje je Federiko Kjeza. Italijanski reprezentativac je propustio još jednu priliku u ovoj sezoni da se nametne kao lider. Na pragu 27. godine Federiko više nema kredita i razumevanje iz prthodnih sezona, što zbog godina, što zbog povreda. Sada se već može reći da je tata Enriko bio mnogo bolji fudbaler, ali je imao nesreću da igra u periodu najveće ekspanzije italijanskog fudbala i Serije A.


Glas javnosti/M04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR