Glas Javnosti

Lionel Skaloni na poziciji selektora do 2026

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Argentina i Lionel Skaloni pokazali su se kao dobitna kombinacija od kada je mladi stručnjak preuzeo vođenje državnog tima posle Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Za to vreme Gaučosi su ostvarili fantastične rezultate, počeviši od osvajanja Kopa Amerike 2021, Superfinalisime iste godine, dok je osvajanje Mundijala u Kataru bila kruna dosadašnje saradnje Argentine i 45-godišnjeg trenera.


Selektor Argentine Skaloni kaže da je reprezentaciji „potreban trener koji ima svu moguću energiju“, ali nije rekao da će dati otkaz tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026.


Selektor Argentine Lionel Skaloni doveo je u pitanje svoju budućnost u nacionalnom timu usred njihove kvalifikacione kampanje za Svetsko prvenstvo 2026. Titula u Kopa Americi, trofej na Svetskom prvenstvu i sada prva pobeda u Brazilu naveli su Skalonija da se pita da li će ostati.



Skaloni je preuzeo posao posle Svetskog prvenstva 2018. na kojem je Argentina eliminisana u šesnaestini finala. Prošle godine, Skaloni i njegov kapiten Lionel Mesi, predvodili su reprezentaciju do prve titule na Svetskom prvenstvu od 1986. Njegov ugovor sa timom traje do posle Svetskog prvenstva 2026.


„Moram mnogo da razmišljam o tome šta ću da uradim“, rekao je Skaloni na konferenciji za novinare posle pobede Argentine od 1:0 nad Brazilom u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo u utorak.

"Treba mi ovo vreme da razmislim", rekao je Skaloni posle utakmice u Rio de Žaneiru, koja je bila u senci nasilja na tribinama.



Početak utakmice je odložen za pola sata kada su se argentinski navijači i policija sukobili. Konačni rezultat je bio prvi poraz Brazila kod kuće u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.


Skaloni je rekao da će razmisliti pre nego što razgovara sa predsednikom Fudbalskog saveza Argentine Klaudiom Tapijom i igračima, „jer je ovoj reprezentaciji potreban trener koji ima svu moguću energiju i koji se oseća dobro“.

„To nije zbogom. Nije nešto drugo. Ali moram da razmislim jer je letvica postavljena veoma visoko i teško je ići dalje“, rekao je Skaloni.



„Teško je nastaviti da pobeđujemo", dodao je on.

45-godišnji Skaloni, kome je produžen ugovor posle trijumfa na Svetskom prvenstvu 2022. godine, zamenio je Horhea Sampaolija na mestu trenera.


Pre nego što je prisustvovao konferenciji za novinare u utorak, Skaloni je viđen kako emotivno grli i ljubi druge članove argentinskog osoblja. Bio je to poslednji meč tima u 2023.

Argentina vodi u južnoameričkom kvalifikacionom takmičenju od 10 timova sa 15 bodova iz šest mečeva, a slede Urugvaj sa 13 i Kolumbija sa 12. Brazil bi mogao da završi godinu na šestom mestu sa sedam bodova.

Svetsko prvenstvo 2026. u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi imaće 48 timova, što znači direktan ulazak za šest najboljih timova iz Južne Amerike.


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR