Glas Javnosti

ŠPANCI NE PRAŠTAJU: Nije bitno koliko ste poznati, porez mora da se plati

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Španske vlasti surove su po pitanju utaje poreza i nikome se ne pravi izuzetak.

Ni poznatim fudbalerima poput Lea Mesija, Anhela Di Marije, Radamela Falkaa, Marsela i drugih, a poslednji u nizu koji je utajio porez je bivši golgeter Barselone, Čelsija i Intera Samjuel Eto.

Kamerunac je u vreme dok je igrao za klub sa Nou Kampa sakrio 3,8 miliona evra kao prihod na lik i delo, što je priznao pred nadležnim organima, ali i okrivio svog bivšeg predstavnika Hosea Mariju Mesalesa.

Eto je dobio 22 meseca zatvora, ali neće morati da služi iza rešetaka jer mu tako nešto dopušta španski zakon ako je kazna manja od dve godine, a prvi put ste prestupnik po tom pitanju.

Na kraju je i odlično prošao pošto je tužilaštvo zatražilo kaznu od deset i po godina za Etoa i Mesalesa po tačkama četiri krivična dela u periodu od 2006. do 2009. godine, uz oštetu od 14 miliona evra.

Uspeli su da se izvuku obojica od teške sankcije i prihvate da uplate 3,8 miliona evra utajenog novca. Poreska prevara sastojala se u tome da je Eto preko dve kompanije u Mađarskoj i Španiji sakrio prihode ostvarene prenosom prava na njegov imidž u Pumi i Barseloni.

Eto je trenutno predsednik Fudbalskog saveza Kameruna, koji će na Svetskom prvenstvu u Kataru igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Srbijom.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR