Glas Javnosti

ŠOK U SVETU FUDBALA: 'Stršljenovi' dali 'ŠUT KARTU' Iviću uz šturo objašnjenje

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Jedan od naših vrhunskih fudbalera i stučnjaka za fudbal, Vladimir Ivić, dobio je otkaz u klubu "Votford" koji je vodio prema njihovom mišljenju suviše defanzivno pa su to i naveli kao glavnu zamerku.

Iviću se ekipa "Votforda" zahvalila na saradnji i time je zvanično dobio otkaz u Čempionšipu. Na njihovom zvaničnom sajtu objavljeno je šturo saopštenje u četiri rečenice o odlasku srpskog stručnjaka.

"Votford potvrđuje odlazak Vladimira Ivića. Ivićev stručni štab će takođe napustiti Vikaridž Roud. "Stršljenovi" se zahvaljuju Iviću i njegovom stručnom štabu na trudu ove sezone i žele im sreću u budućnosti. Neće biti daljih komentara iz kluba", navodi se u saopštenju. 

Ivić je u klub stigao pre četiri meseca, a u novembru je bio proglašen za najboljeg menadžera u ligi. U pet novembarskih mečeva tri puta je pobedio i dva puta remizirao.  Imao je ukupno devet pobeda, sedam remija i četiri poraza, što je dovelo Votford u vrh tabele, ali to nije bilo dovoljno kontroverznoj porodici Poco koja vodi klub. 

 

Zamerao mu se previše defanzivan stil igre, a tražili su se rezultati iako tim nije dobio previše sredstava za pojačanja ove sezone. Nije ovo usamljen slučaj u Votfordu i drugi treneri su odlazili vrlo brzo sa "Vikaridž rouda". U poslednjih 10 godina Votford je čak 15 puta menjao menadžere, a neki stručnjaci su više puta dolazili na mesto trenera. 

Jedan od stručnjaka koji nisu potrajali u Votfordu bio je i Slaviša Jokanović. Srbin je "Stršljenove" uveo u Premijer ligu, ali to nije bilo dovoljno da ostane na čelu. pa ga je zamenio Kike Sančes Flores.

Ivić je u karijeri PAOK-om osvojio kup u Grčkoj, dok je sa Makabijem dva puta bio šampion Izraela, uz jedan trofej u tamošnjem kupu. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR