Glas Javnosti

ŠOK NA OSTRVU: Mlada fudbalska zvezda u usponu zbog zdravlja mora da završi karijeru

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Šest meseci nakon što je stigao u Premijer ligu, odnosno prvog januara ove godine, napunio je 24 godine, a sada je završio karijeru.

Brajton je izdvojio 23.000.000 evra za Inoka Mvepuа, vezistu koji je u najjačoj ligi na svetu pružao odlične partije, a vest o njegovim zdravstvenim problemima je šokirala ljubitelje fudbala.

Mvepu je bio najbolji igrač Zambije za koju je postigao šest golova na 24 utakmice, a karijeru je završio zbog problema sa srcem.

- Dečak iz malog zambijskog grada Čamiši ima neke novosti za vas. Stajao je snažno i pratio je svoj san da igra fudbal na najbišem nivou i uz božiju pomoć živeo je svoj san.

Ipak, neki snovi jednostavno moraju da se završe i sa tugom saopštavam da ću morati da okačim kopačke o klin zbog medicinskog saveta koji sam dobio.

Ovo nije moje zbogom fudbalu, planiram da ostanem uključen u nekoj meri. Hvala svima koji su me podržavali na fudbalskom putovanju - mojoj supruzi i porodici, agentu, FS Zambije, svim mojim bivšim klubovima, trenerima i saigračima, a posebno svima u Brajtonu - poručio je Mvepu na društvenim mrežama.



Vlasnik Brajtona, Toni Blum. izjavio je da će klub podržati Mvepua i pomoći mu da napravi sledeći korak u životu.

- Inok i njegova porodica su imali traumatične nedelje i svi smo zahvalni da je prošao kroz taj period. Imao je obećavajuću karijeru koja se završava dok je tako mlad. Kao klub mu dajemo svu ljubav, pomoć i podršku koju možemo kako bi se u potpunosti oporavio, a onda će on odlučiti koji su mu sledeći korak u životu - rekao je Blum, a preneo zvanični sajt Brajtona.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR