Glas Javnosti

LIGA NACIJA: Srbija ispustila dva gola prednosti, Turska izvukla bod! (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala jeprotiv Turske u meču 4. kola Lige nacija nakon sjajnog gola Sergeja Milinković Savića u 21. minutu, te Aleksandra Mitrovića sa penala u 49. minutu, dok su golove za Tursku postigli Čalhanoglu u 57. i Tufan u 78. minutu.

Srbija je do prednosti stigla u 21. minutu.

Foto: Tanjug/AP

Nakon akcije po levom krilu, Mihailo Ristić je uputio centaršut koji je Milinković Savić dočekao na drugoj stativi i gotovo zakucao u mrežu Turske.

Mogao je Milenković da duplira vođstvo u 47. minutu, ali je njegov šut glavom bio neprecizan. No, samo dva minuta kasnije bilo je 2:0, pošto je Đuričić solo-prodorom došao do kaznenog prostora, dvojica igrača Turske su uspela da ga zaustave, ali je Sergej Milinković Savić uspeo da dođe do lopte, nakon čega je fauliran. Mitrović je sa penala duplirao vođstvo. 

 

 Turci su uspeli da smanje na 2:1 u 57. minutu preko Čalhanoglua, nakon duplog pasa kojim je izbačena čitava odbrana Srbije.

U 78. minutu Turska je došla do izjednačenja. Šutirao je Ćalhanoglu, njegov pokušaj je izblokiran, ali je put lopte sjajno ispratio Tufan, stigao do nje pre bilo koga od igrača Srbije i akrobatskim potezom je poslao pored Dmitrovića u mrežu.

Srbija je do trećeg gola mogla tri minuta kasnije, ali je šut Vlahovića glavom Demirel izbacio sa gol-linije.

Mogla je ekipa Ljubiše Tumbakovića da postigne još nekoliko golova, ali je čuvar mreže Turske sjajno zaustavio pokušaj Kolarova iz slobodnog udarca, da bi par sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka Vlahović loptu poslao pored gola iz izgledne pozicije.

U drugom meču treće grupe B divizije Lige nacija, Rusija i Mađarska su podelile bodove, 0:0.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR