Glas Javnosti

SMIRI SE! NE TALASAJ PREVIŠE! Piksi reagovao na švajcarsku provokaciju: Mi ne vređamo nikoga

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobio je pitanje od švajcarskih novinara, vezano za susret na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija će u grupi G igrati protiv Brazila i Švajcarske, kao i pre četiri godine, a sada je tu Kamerun, umesto Kostarike.

Posle žreba, u miks zoni, Piksi je dobio pitanje od švajcarskih novinara.

"Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo", rekao je Stojković, prenosi "Kurir".

I srpski novinari pitali su Stojkovića o osveti.

"Neko me je pitao za tu osvetu. Neko od naših novinara. Kažem kakvu osvetu? U fudbalu i u sportu nema osvete! Igraš za svoj dres i svoju državu! To što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili. Nama je potpuno jasno šta treba Srbiji da ode u nokaut fazu".

Utakmica sa Švajcarskom nosi i nešto što nema veze sa fudbalom.

"Biće toga. Ne možeš da zabraniš medijima, oko tih gluposti da se piše. Smatram ljude iz FS Švajcarske našim sportskim prijateljima. Složili smo se da treba da respektujemo jedni druge, da se te provokacije ne dešavaju. Mislim da će to oni preneti svojim igračima, koji su to radili, da budu na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti problema. Mene politika ne zanima i mi nećemo provocirati. Ako je nekome zadovoljstvio da provocira... Mene to neće dotaći. Smatram da su ti igrači dovoljno pametni da ne ponavljaju iste greške", jasan je Stojković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR