Glas Javnosti

Ko je Miodrag Gemović, Vošin 'Panjenka' koji je penalom raspametio čitavu fudbalsku Srbiju? (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kada je uhvatio zalet, retko ko je očekivao da će prisustvovati momentu koji će ući u anale srpskog fudbala, ali pogodak Miodraga Gemovića u drugoj rundi penal serije u finalu kupa protiv Partizana ima više nego interesantnu pozadinsku priču.

Gemović je u Vojvodinu stigao 29. juna 2019. godine, i tog dana je na predstavljanju rekao sledeće:

- Očekivanja kluba su velika i ja sam ubeđen u to da ćemo sledeće sezone igrati u Evropi, te se zahvaljujem predsedniku, sportskom direktoru i treneru Nenadu Lalatoviću na pozivu u ovako veliki klub. Danas ću imati prvi trening sa ekipom, što znači da od danas počinjem da se dokazujem treneru Lalatoviću i borim za svoje mesto u startnih 11. Vrlo sam srećan što sam postao član ove ekipe i ovog kluba.

Kalendar takmičenja je hteo da poslednju utakmicu u sezoni odigra pet dana pre godišnjice predstavljanja u novosadskom klubu, ali će oba datuma ostati upamćena i zlatnim slovima upisana u istoriju novosadskog kluba.

Potonji, 24. jun 2020. godine zbog tih nekoliko sekundi koliko je bilo potrebno Gemoviću da uhvati zalet dovoljan da prevari Stojkovića, a zatim loptu šmekerski "bocne" i lagano poglednom isprati kako ulazi u gol, a zatim u stilu Staloneovog Rokija proslavi pogodak (gol možete videti na 2:22):

A prvi datum je upravo taj 29. jun 2019, kada je Gemović predstavljen kao novi fudbaler novosadskog kluba, i to - pravo iz zatvora! Naime, Gemović je nakon višegodišnjeg suđenja morao na odluženje zatvorske kazne zbog toga što je tokom tuče kao 20-godišnjak jednom momku slomio nos: 

- Nije mi bilo lako, ali sam izdržao dva i po meseca. U dve različite ćelije bio sam sa po devet zatvorenika. Svakakvih likova je tu bilo, počev od onih koji su izdržavali kaznu za ubistvo, pa nadalje. U jednom trenutku sam bio u sobi sa trojicom ubica. Došao je sekretar kluba u posetu kod mene sa potrebno dokumentacijom. Potpisali smo ugovor u neobičnoj atmosferi i najblaže rečeno na neobičnom mestu, otkrio je u izjavi za Sportski žurnal jedan od heroja pobede novosadskog kluba.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR