Glas Javnosti

SLAVNOM FUDBALERU PRETI OZBILJNA KAZNA: David Vilja optužen za seksualno zlostavljanje

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nekadašnji fudbaler Valensije, Barselone, Atletiko Madrida i reprezentacije Španije David Vilja optužen je za seksualno zlostavljanje iz perioda kada je nastupao za Njujork.

Vilja je za klub iz američke MLS lige nastupao od 2014. do 2018, u isto vreme kada je i Skajler Badiljo, tada 20-godišnja studentkinja, došla na praksu neophodnu za nastavak studija. Kako je navela u intervjuu za portal "Atletik", Vilja ju je u više navrata dodirivao neprikladno, uz konstantne izjave ljubavi:

- Imala sam 20 godina tada. Kada me je pitao koje mi je omiljeno piće rekla sam da ne pijem, na šta mi je rekao da ga zanima kakav alkohol volim da bi znao šta da kupi kako bih došla kod njega na žurku. Pogledala sam tadašnjeg pomoćnog trenera Melvina Pamplonu i rekla mu da mi se ne sviđa ovaj razgovor, na šta je on rekao da je "ovo bilo samo pitanje".

Viljini predstavnici su rekli da je sve ovo - laž:

- Iako se nikada do sada nije susretao sa ovakvim problemima, razume ozbiljnost situacije i veruje da je važno ohrabriti ljude da razgovaraju o svojim brigama. Kada je David saznao za ovu situaciju, i to dve godine po odlasku iz kluba, sarađivao je sa istražiteljima od samog početka. Sve optužbe o navodnom neprikladnom ponašanju su neistinite, rekao je Viljin predstavnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR