Glas Javnosti

Škotima smo jedina nada za sreću na EP

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Škotske ubedljivo su poraženi na startu Evropskog prvenstva od domaćina Nemake 4:1 i sada je navijačima ove reprezentacije ostala samo jedna nada za sreću, a to je da Srbija pobedi Englesku.

Fudbalsku rapsodiju priredila je reprezentacija Nemačke u prvoj utakmici na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu, a da će Škotska doživeti debakl videlo se već na poluvremenu.

Nemci su vodili 3:0, a navijači Škotske već su dovoljno videli da bi shvatili da je preokret sinonim za nemoguću misiju. Krenuli su da napuštaju stadion i odmore se za narednu utakmicu koju ću pratiti sa puno pažnje.

To je meč Srbije i Engleske koji se igra u nedelju od 21 čas. Orlovi ne samo da će imati podršku svojih navijača, već će za njih svim srcem navijati i Škoti koje posle teškog poraza može da oraspoloži samo poraz Engleske.

Netrpeljivost navijača Škotske i Engleske teško je izmeriti, ali dovoljno je reći da bi poraz Engleza Škote verovatno više obradovao i od pobede nad Nemačkom. Isto je i sa druge strane.

Zanimljivo je da su Škoti jedna od najbrojnijih grupa navijača u Nemačkoj i nema sumnje da će ostati da isprate i ostale mečeve svoje reprezentacije, međutim isto tako nema sumnje da je njihov fokus sada na Orlovima.

Škotska je kroz istoriju vodila ratove sa Engleskom zbog nezavisnosti, a mržnja je ostala ukoronjena i prenela se tako i na sport.


Glas javnosti /S04S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR