Glas Javnosti

SKANDALOZNA ODLUKA FSS: Umesto Grafičara, u Superligi desetoplasirana ekipa Prve lige Srbije?!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Naredne sezone u Superligi Srbije igraće 20 ekipa, a nakon današnje sednice skupštine poznato je koje četiri ekipe iz Prve lige će zauseti mesto uz preostalih 16 timova.

Prema tabeli, plasman u Superligu obezbedili su Zlatibor kao prvoplasirani tim Prve lige, zatim OFK Bačka kao treći na tabeli i Metalac sa četvrtog mesta. Kako u Prvoj ligi nastupa kao "b" tim Crvene zvezde, Grafičar je, iako drugoplasirani, morao da odustane od prelaska u viši rang, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je doneo odluku o popunjavanju na osnovu parametara koji teško da imaju previše veze sa samim sportom.

Naime, u Superligu neće ući Kolubara (5), Radnički iz Pirota (6), Kabel (kažnjeni zbog nameštanja), Radnički iz Kragujevca (8), kao ni OFK Žarkovo, devetoplasirana ekipa nakon 30 odigranih kola. FSS je doneo odluku da se u elitnom rangu domaćeg takmičenja nađe tim koji bi se, da je na snazi ostao plej-of, borio za opstanak, Novi Pazar?!

Ostaje nam da vidimo da li će Novopazarci uspeti da u narednoj sezoni naprave tim dovoljno kvalitetan da se makar bori za opstanak, ali ako izuzmemo "vruć domaći teren" oličen u uzvikivanju antisrpskih parola, teško da postoji konkretan sportski motiv da Pazarci dobiju priliku da igraju u eliti pre Kolubare, pirotskog ili kragujevačkog Radničkog.

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR