Glas Javnosti

SKANDALČINA! Visoki funkcioner Albanije pljačkao stanove po Španiji, ojadio i Karim Benzema

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Visokopozicionirani član Vlade Albanije uhapšen je pod sumnjom da je pljačkao stanove po Španije, a jedna oid njegovih žrtava je i Karim benzema, golgetera Real Madrida.

Alfred Prodani (41) uhapšen je u gradu Lak i trebao bi da bude izručen Španiji kako bi mu se sudilo za navodnu provalu u desetine domova na Iberijskom poluostrvu, uključujući i onu Karima Benzeme. Priču o potpuno neverovatnom lopovu objavio je španski "AS" i to u okviru priče o operaciji albanske policije i Interpola nakon istrage suda u La Korunji.


Osumnjičeni Alfred Prodani

Francuski napadač postao je žrtvom napada 27. februara 2019. dok je igrao El klasiko protiv Barselone na "Santjago Bernabeu". Bilo je to polufinale španoskog kupa, a nakon poslednjeg zvižduka Benzema je dobio informaciju da se u njegovom domu dogodila nasilna pljačka. Prema navodima vlasti, iza ovog zločina je navodno stajao Prodani, koji je takođe optužen za 40 drugih pljački u Španiji od 2013. godine.

Optuženi je vladin službenik koji je godinama bio direktor javnog poduzeća za vodu u Kurbinu, a na to mesto je došao zbog svojih veza s albanskom socijalističkom vladom.

 
- On krade od Benzeme i oni ga postave za direktora. Ako uspe da opljačka i Mesija, oni će ga postaviti za ministra - rekao je Kresnik Spahiu, šef nacionalističke stranke Crveno-crni savez.


Hapšenje, s "uverljivim" dokazima, dolazi tri godine nakon što je bivši ministar zemlje optužio Prodanija da je kriv za pljačke. Sali Beriša je još 2019. uveravao da je optuženi opljačkao Benzeminu kuću, ali je Prodani odbio takve navode.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR