Glas Javnosti

SKANDALČINA! Ponavlja se žreb za Ligu šampiona (FOTO, VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Veliki propust čelnika UEFA dogodio se prilikom žrebanja za najjače evropsko takmičenje - Ligu šampiona!

Kao je do skandala došlo? Krivci su čelnici UEFA zaduženi za sprovođenje žreba za osminu finala Lige šampiona, zbog čega će biti ponovljen danas u 15 časova.

Prva greška je napravljena posle izvlačenja para Benfika - Real Madrid. Tada je izvučeno da je domaćin prvog meča drugog duela Viljareal, pa je trebalo da se vidi ko će Špancima da bude rival. I tada je napravljena prva greška. U potencijalne rivale Viljareala uvršten je i Mančester junajted, koji nije smeo da bude suparnik "žute podmornice" jer su igrali međusobno u grupnoj fazi, a onda se na sve to dogodilo da su izvučeni baš "crveni đavoli".

Organizatori su uputili izvinjenje, rešili da izvuku "pravog" suparnika Viljarealu, a onda napravili novu, još veću grešku.

Nakon što su Španci upareni s Mančester sitijem, čime je samo naizgled prebrođena kriza na žrebu, kada je krenuo da se bira sledeći par, desio se novi problem:

Posle izvlačenja madridskog Atletika, Đorđo Marketi je, u ime UEFA, saopštio da taj klub iz španske prestonice "pored ostalog, ne može da igra ni sa Mančester junajtedom, koji je već žreban". I, kuglica s imenom Junajteda uopšte se nije našla u opticaju za duel s "jorgandžijama", iako je to moralo da bude slučaj.

Atletiko je potom uparen s minnehnskim Bajernom, a počev od narednog para Mančester junajted je opet "bio u igri".

Tek na kraju žrebanja, kuglica s imenom slavnog engleskog kluba je izvučena i to, na oduševljenje mnogih, kao takmac Pari Sen Žermena, što će dovesti do novih duela Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Kako pišu britanski mediji, posle žreba je UEFA pozvala na sastanak predstavnike klubova-učesnika, kako bi se razjasnila čitava zbrka posle uvodne, a onda one druge, još veće greške.

"Mančester junajted nije uložio žalbu na žreb", piše "Dejli miror", ali "čeka pojašnjenje čelnika UEFA da li će doći do eventalnog ponavljanja biranja svih parova".

A ako je UEFA potvrdila saopštenjem u 13.44, žreb je proglašen ništavim i biće ponovo održan u 15 časova zbog "tehničke greške koja se desila kada je kompanija koja je angažovana da pomogne u žrebanju parova, pogrešno obavestila vršioce žreba ko su potencijalni rivali jednog od klubova".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR