Glas Javnosti

Siniša Mihajlović postao počasni građanin Bolonje: 'Velika je čast biti građanin Italijanskog grada'

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Srpski fudbalski trener Siniša Mihajlović izjavio je da je veoma ponosan što je postao počasni građanin Bolonje.

Odluka je doneta ogromnom većinom glasova na sastanku gradskog Saveta, javnim glasanjem i u prisustvu gradonačelnika Virđinija Merole.

U obrazloženju se navodi da je Mihajlović zaslužio najveće gradske počasti, kako zbog svojih trenerskih kvaliteta, tako i zbog ljudskih osobina.

- Osećam veliki ponos. Ovo je drugi put da sam počastan građanin, posle Novog Sada, i za mene koji sam Srbin, to što sam postao građanin italijanskog grada velika je čast - naveo je Mihajlović.

Mihajlović je sa fudbalskim klubom Bolonja 11. na tabeli italijanskog prvenstva i ima šansu da do kraja bude među prvih 10.

Njemu je prošle godine dijagnostifikovana leukemija, zbog čega je imao transplantaciju koštane srži.

Svi smo znali da je na terenu nepokolebljiv, ali način na koji se izborio sa opakom bolešću govori o tome da je i van terena neustrašivi borac, izjavio je Đan Marko De Bjaze, inicijator ideje da se najboljem srpskom treneru u 2019. godini dodeli zvanje počasnog građanina Bolonje.

Kako je naveo, Mihajlović čak i tokom lečenja od leukemije, nijednog trenutka nije okrenuo leđa ekipi i navijačima.

-Odnos koji je za vreme najvažnije životne bitke uspostavio sa građanima Bolonje, prevazilazi okvire sportske strasti i zaslužuje duboki naklon, ne samo Italije, već čitavog sveta.

(Izvor:Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR