Glas Javnosti

SELEKTOR ENGLESKE POSLE BOLNOG PORAZA OD MAĐARSKE: Preuzimam odgovornost

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt rekao je da on preuzima odgovornost za loše rezultate u Ligi nacija, nakon što je ta selekcija pretrpela ubedljiv poraz od Mađarske.

"Rekao sam igračima da su ova četiri meča moja odgovornost. Morao sam da balansiram, da uvodim nove igrače i da neke odmaram. Nismo mogli da izađemo sa iskusnim igračima. Bilo je to važno iskustvo za mnoge mlade igrače u ovim utakmicama. Mnogo smo naučili na mečevima sa Nemačkom i Italijom. Madjarska je dobra ekipa i to smo znali. Dozvolili smo im da urade previše toga", rekao je Sautgejt, preneo je danas Skaj.

Fudbaleri Madjarske pobedili su u utorak uveče u Vulverhemptonu selekciju Engleske sa 4:0, u meču četvrtog kola Grupe 3 divizije A Lige nacija.

To je Mađarskoj bila prva pobeda u Engleskoj nakon gotovo 70 godina, dok je domaća selekcija pretrpela najubedljiviji poraz na svom terenu od 1928. godine i poraza od Škotske (1:6).

Sautgejt je rekao da razume nezadovoljstvo navijača (zvižduci), ali ih je pozvao da ostanu uz igrače.

"Razumem reakciju na stadionu, ono što bih rekao je da su igrači bili neverovatni u ovim utakmicama. Moraju da ostanu uz njih. Ovo je ona vrsta noći koju su imali moji prethodnici. Važno je ostati na nogama. Neću reći da ne boli", dodao je on.

Na tabeli Grupe 3 vodi Madjarska sa sedam bodova, Nemačka na drugom mestu ima šest, Italija ima bod manje na trećoj poziciji, dok je Engleska poslednja sa dva boda.

U pretposlednjem kolu Lige nacija Engleska će 23. septembra gostovati Italiji, dok Nemačka dočekuje Madjarsku prenosi kurir.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR