Glas Javnosti

ŠEIK HOĆE DA NAPAKOSTI BARSELONI: Al Kalifi pravi novi drim tim u španskoj ligi

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Pari Sen Žermen pre dolaska Nasera Al Kalifija i basnosnovnog novca iz Katara bio je u zapećku Evrope.

Mogao je samo da sanja o trofejima i nekom većem rezultatu u evropskim takmičenjima, ali se sve promenilo kada je 2011. godine stigao u klub iz Pariza.

Od tada, pa sve do dan danas, dolazila su najveća fudbalska imena, napravljen je drim-tim sa Leom Mesijem, Kilijanom Mbapeom, Nejmarom i ostalima, ali se još uvek čeka na osvajanje Lige šampiona.

Izmicao im je taj pehar nekoliko puta jako blizu, stigao je PSŽ do finala, a izgleda da je Al Kalifi odlučio da kupi još jedan klub kako bi do "ušatog" došao lakše. I to iz besa prema Barseloni!

Španski mediji bruje da Al Kalifi želi da kupi Espanjol samo kako bi naškodio Barseloni i skrenuo pozornost na taj klub u srcu Katalonije.

Plan mu je da Barselonu baci u senku i da se više priča o Espanjolu, ali i da katalonskom velikanu "gurne prst u oko".

Al Kalifi besan na UEFA zbog Barselone


Vlasnik PSŽ-a, koji je imao burnu istoriju sa Barselonom još od "krađe" Nejmara, ljut je na UEFA zato što Barseloni dopušta da krši pravila finansijskog fer-pleja.

Barsa je ovog leta, u trenutku kada je u dugu od preko milijardu evra, dovela velika imena poput Roberta Levandovskog, Rafinje, Andresa Kristensena, Franka Kesija i Žila Kundea, za koje je potrošila oko 200 miliona evra.



Paradoks je da je jedva uspela da ih registruje zbog pravila u Španiji, ali i onih iz Niona po pitanju FFP-a. Barselona je napravila trik tako što je prodala 25 odsto televizijskih prava LaLige za sledećih 25 godina i time napravila prihod od 267 miliona da "pokrije" transfere.

– Da li je ispravno šta je Barselona učinila? Nije. Nisam siguran i da li je legalno, ali takve stvari su još dopuštene. Drugi će da rade isto. UEFA ima finansijska pravila i siguran sam da će sve to ispitati – rekao je Al Kalifi.

Al Kalifijeve reči dolazi nakon što je i njegov PSŽ u prošlosti kršio UEFA FFP, ali je do sada bio kažnjavan samo novčano. Ne i zabranom transfera...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR