Glas Javnosti

SAVO MILOŠEVIĆ SE OPROSTIO OD PARTIZANA: 'Mislim da je maksimalno korektno prema svima da se sklonim'

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Savo Milošević, bivši trener fudbalskog kluba Partizan, sastavio je pismo kojim se oprostio od ovog kluba.

Milošević se zahvalio svima sa kojima je sarađivao, poželeo je klubu svu sreću i rekao da će uvek ostati navijač Partizana kao i da je na rasoplaganju ako bude trebalo da pomogne.

On je čestitao i novom treneru, Aleksandru Stanojeviću.

Njegovo pismo, objavljeno na zvaničnom sajtu kluba, prenosimo u celosti.

-Pre svega bih želeo da se zahvalim rukovodstvu FK Partizan, predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću, generalnom direktoru Milošu Vazuri, potpredsedniku Vladimiru Vuletiću, direktoru Ivici Ilievu i svim zaposlenima na ukazanoj priliku da radim u Partizanu, a onda na više nego korektnoj prijateljskoj i poslovnoj saradnji od prvog do poslednjeg dana.

Zahvaljujem se na svemu što su uradili za mene i na svakoj mogućoj podršci koju sam imao kao šef stručnog štaba FK Partizan.

Ogromnu zahvalnost dugujem svim igračima Partizana na svemu što su uradili ne samo za mene, već i za moj stručni štab i klub u prethodnom periodu.

Uz sve padove koje smo imali, mislim da smo dosta dobrih stvari uspeli da napravimo u izuzetno teškim okolnostima i na tome sam im neizmerno zahvalan.

Veliko hvala svim navijačima Partizana koji su u izuzetno teškim okolnostima trpeli mnogo toga, a uvek bili maksimalna podrška i meni i ekipi od prvog do poslednjeg dana, na čemu sam im takođe neizmerno zahvalan.

Iskustvo koje sam stekao tokom ovih godinu i po dana u Partizanu je neverovatno, nema cenu i takvo iskustvo obično ljudi plaćaju, dok sam ja imao privilegiju da sam bio plaćen za to. Stoga sam takođe zahvalan rukovodstvu kluba, što sam bio u prilici da radim u ovim teškim vremenima, jer se tad najviše uči.

Što se tiče odluke koju sam doneo, ostavke na mesto šefa stručnog štaba FK Partizan, smatram da ne mogu da izvučem od ove ekipe više od onoga što smo do sada uradili. Stoga mislim da je maksimalno korektno prema svima, klubu, navijačima, zaposlenima, odnosno prema samoj ekipi da se sklonim. Ovo nije odluka koja je doneta preko noći iz revolta, već koja je u meni postojala i trajala mesec dana. Znate da nikad nisam tražio opravdanje i krivca u drugima, uvek sam polazio od sebe, tako da kada sam shvatio da se ne možemo boriti za ciljeve koje sam ja zacrtao na početku sezone, najpoštenije je bilo da preuzmem odgovornost i krivicu na sebe i da odem.

Poslednja utakmica protiv ekipe Vojvodine i moja reakcija na odluku sudije je nešto čega se stidim i kajem i ujedno je još jedan razlog zašto sam prelomio da više nisam u stanju da nastavim da radim u Partizanu, jer to nije način na koji treba da se ponaša trener trofejnog kluba i nije moj manir. Zbog toga se stidim i kajem i ujedno izvinjavam svima u fudbalskoj Srbiji, jer mi pre svega treba da budemo pozitivan primer deci i svima drugima.

Ponovo prelazim u najveće navijače ovog kluba što sam uvek bio i siguran sam da će fudbalski klub ovo preživeti, jer je preživeo već mnogo toga, da ne nabrajam…Da ne širim priču, preživeo je dosta muka u prethodnim godinama, preživeće sve!

Želim mu sve najbolje i sve što mogu da učinim i pomognem mom klubu, stojim mu na raspolaganju!

Novom treneru Partizana, Aleksandru Stanojeviću želim sve najbolje! Mi smo prijatelji od šesnaeste godine i ako postoji trener u Evropi i svetu koji moźe ovo da podigne i ovo preživi sa ekipom onda je to on.

Vaš Savo Milošević- naveo je u pismu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR