Glas Javnosti

SAD JE DOSTA! Fudbalerka kaže da joj muškarci stalno dosađuju neumesnim komentarima i pišu da su napaljeni (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Gabrijela Hovel (22) profesionalno se bavi fudbalom, ali zbog svog izgleda i Instagram objava često je na meti neumesnih komentara na koje je morala da odgovori.

Fudbalom se bavi još od detinjstva, a ova dvadesetdvogodišnja sportiskinja kaže: "Imam trojicu starije braće koji su igrali fudbal. Išla sam sa njima na treninge i tako je sve počelo", kaže.

Iako nijže uspeha na terenu, kaže da se na mrežama susreće za veoma zlobnim i ružnim komentarima - "zašto si izašla iz kuhinje" ili "evo je, pokušava da igra muški sport", piše B92.


Gabi na to odgovara:

"To je problem sa ženskim fudbalom. Igračice su na meti ne zbog talenta, već zbog izgleda. Možete da posedujete i dobar izgled, i da nosite visoke potpetice i da se profesionalno bavite fudbalom. Muškarci stalno pišu da su napaljeni, zbog mojih fotki na kojima igram fudbal na terenu. I stvarno je dosta", rekla je fudbalerka koja igra za Suton Junajted.

"Nemoguće je da te svi vole. I vremenom naučiš da lakše podnosiš komentare. Opet, moram sebi da ponovim ove stvari svaki put kad se nešto neumesno dogodi u komentarima", dodaje ona, a prenosi B92.


Istakla je da žena može da nosi kopačke i štikle i da bude uspešna, želi da ohrabri devojke da treniraju fudbal bez obzira na neumesne komentare koje dobijaju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR