Glas Javnosti

REAL MADRID PRVAK EVROPE: Madriđani osvojili Ligu šampiona 15. put u istoriji

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Reala 15. put u istoriji su osvojili Ligu šampiona.

Madriđani su u finalu odigranom na stadionu "Vembli" u Londonu savladali Borusiju iz Dortmunda sa 2:0 (0:0).

Strelci za tim Karla Anćelotija bili su Dani Karvahal u 74. minutu i Vinisijus Žunior u 83. minutu.

Bilo je ovo 18. finale "kraljevskog" kluba i 15. titula za Reala, deveta uzastopna u svojim finalima. Sedmi put u karijeri titulu Lige šampiona osvojio je trener Karlo Anćeloti (petu kao trener), a šesti su osvojili fudbaleri Luka Modrić i Dani Karvahal.

Borusija je igrala treće finale i izgubila drugi put.

Borusija ima za čim da žali. "Milioneri" su bili bolji u prvom poluvremenu u kome Real nije uputio udarac u okvir gola. Propustili su sijaset šansi, a pogodili su i stativu. U nekoliko navrata golman Tibo Kurtoa je spasavao mrežu Reala u situaciji jedan na jedan.

Madriđani su se "pojavili" na početku drugog poluvremena. Zaigrali su ofanzivnije, a rezultat toga su dva pokušaja Karvahala.

Po onoj narodnoj "treća sreća", omalenom 173 centimetara visokom beku se posrećilo u 74. minutu. Bio je naviši u skoku posle kornera i smestio loptu u mrežu Kobela.

Tačku na utakmicu ni kriv ni dužan stavio je Vinisijus. Veliku grešku je na oko 30 metara od svog gola napravio Matsen. Belingem mu je uzeo loptu i uposlio usamljenog Vinisijusa koji je izašao ispred Kobela i pored njega plasirao loptu u mrežu.

Fudbaler Real Madrida Toni Kros odigrao je večeras poslednju utakmicu u klupskoj karijeri, dok je igrač Dortmunda Marko Rojs poslednji put igrao za Borusiju.

Do kraja utakmice videli smo opravdano poništen gol Borusije zbog ofsajda, kao i rutinsku igru iskusne ekipe iz Madrida koja je tako ispisala nove stranice istorije evropskog fudbala.


Glas javnosti/K04S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR