Glas Javnosti

Real dobija Mbapea na sniženju?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nema dileme da će Kilijan Mbape nastaviti karijeru u Realu. Ali kada? I šta se čeka kad svi znaju da neće ostati u PSŽ? Iako deluje da su ovo pitanje bez odgovora, ipak je jasno šta stoji iza celog slučaja kojim se bavi čitav svet.

Da podsetimo - Kilijan Mbape je odbio da aktivira klauzulu iz ugovora (2+1), odnosno neće da produžava boravak u PSŽ za još godinu dana. Francuz je jednu "obaveznu" sezonu odradio, a pošto ne želi onu treću "dobrovoljnu", klub je prinuđen da ga proda pre ili tokom ove druge "obavezne" sezone kako ne bi došao u situaciju da im igrač ovakvog kalibra ode sledećeg leta kao slobodan igrač, bez obeštećenja.

 

Zato je izvesno da će Mbape ovog leta promeniti klub, jer to je u interesu sve tri strane: i PSŽ-a koji bi zaradio, i Mbape koji bi dobio vrsnog napadača, i Mbapea koji želi taj transfer.

Odlazak u Saudijsku Arabiju je otpao, iako je na stolu bila ponuda od 300.000.000 evra. Pa pošto je Mbape odbio selidbu u nerazvijenu fudbalsku ligu, a PSŽ ostao bez najbolje zarade, cena za Real je 250.000.000 evra.

Međutim, ni toliko očito neće dobiti Parižani, jer Real svesno "kupuje" vreme - snajući da će PSŽ morati da pusti Mbapea ovog leta, a kako vreme prolazi, tako i cena opada. Zbog toga se Real i ne oglašava, mudro ćuti, čak i odbija zvanične pregovore sa Al Kelaifom, pa je procena da će vlasnik PSŽ na kraju prelaznog roka pustiti Mbapea za 200.000.000 evra.

Zato, valja očekivati vreli avgust i finiš prelaznog roka. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR