Glas Javnosti

RASIZAM I PRAZNE TRIBINE: Zbog incidenta na meču protiv SANTA KLARE, PARTIZAN opet pred SANKCIJOM!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenula je postupak protiv FK Partizana zbog incidenta koji se dogodio na meču protiv Santa Klare Humskoj..

Naime, Crno-bele, verovatno, čeka kazna iz Niona zbog incidenta koji se desio na stadionu u Humskoj protiv Santa Klare u revanšu za plasman u Ligu konferencija.

Iako UEFA nije tačno navela razlog, pretpostavlja se da je u pitanju rasizam prema fudbaleru portugalskog tima Alanu.

U jako kratkom izveštaju UEFA ne piše ništa konkretno izuzev toga da je u pitanju manji incident i da će ishod postupka biti poznat u narednom periodu.

- U skladu sa članom 31. UEFA Disciplinskog pravilnika, UEFA etički i disciplinski inspektor je postavljen da ispita okolnosti incidenta koji se desio na stadionu Partizana tokom meča plej-ofa Lige koferencija koji su odigrali Partizan i Santa Klara 26. avgusta. Više informacija biće dostupno uskoro - piše na zvaničnom sajtu UEFA.

Portugalska "Abola", međutim, tvrdi da je Alano pretrpeo rasističke uvrede u 66. minutu prilikom napuštanja terena stadiona u Humskoj ulici.

Brazilac se odmah požalio četvrtom arbitru Endiju Medliju, koji je potom pozvao Krega Posona i delegata meča da dođu i razmotre slučaj. Meč je zbog toga bio prekinut na tri minuta.

U slučaju da se potvrdi da je Alano zaista trpeo rasističke uvrede, Partizan bi mogao da pretrpi ozbiljne posledice i da neke od svojih mečeva u Ligi konferencija igra pred zatvorenim tribinama, s obzirom na to da u Evropskoj kući fudbala nimalo blagonaklono ne gledaju ka pitanju rasizma.

Uz to, beogradski klub je “ponavljač” po ovom pitanju. Tim Aleksandra Stanojevića će u grupnoj fazi novoformiranog takmičnja igrati sa Gentom, Florom i Anortozisom.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR