Glas Javnosti

Rakitić ide u Saudijsku Arabiju

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Ivan Rakitić potpisao ugovor sa Al Šababom

Dosadašnji fudbaler Sevilje Hrvat Ivan Rakitić potpisao je ugovor sa Al Šababom do juna 2025. godine, saopštio je danas klub iz Saudijske Arabije.

Rakitić (35) je imao ugovor sa Seviljom do kraja sezone i s obzirom da nije bilo ni u planu da ga produžava klub mu je dao dozvolu da karijeru nastavi u PRO ligi Saudijske Arabije.


Nekadašnji hrvatski reprezentativac je za Sevilju ove sezone odigrao 27 utakmica i postigao je dva gola, a tokom karijere igrao je još za Barselonu, Šalke i Bazel. Za reprezentaciju Hrvatske je od 2007. do 2019. godine nastupio na 106 mečeva i 15 puta se upisao u listu strelaca.

Al Šabab je prvi deo sezone u Profesionalnoj ligi Saudijske Arabije završio na 11. mestu na tabeli sa 21 bodom, a od stranaca u timu su Janik Karasko, Gustavo Kueljar, Karlos Žunior, Mohamadu Dialo, Jago Santos, Romain Sais i golman Kim. 


Rakitić se sa Seviljom borio za opstanak u Primeri La Ligi, a slična ga sudbina čeka i u PRO ligi Saudijske Arabije jer Al Šabab ima samo četiri boda više od Al Taija koji je "ispod crte". Novi trener Sad Al Sabei imaće težak zadatak pred sobom, a iskustvo Rakitića, sjanog izvođača prekida, može da mu bude od velike pomoći. 

PRO liga se nastavlja za dve nedelje, rival Al Šababu je Damak, ekipa koja je na iznenađujućem petom mestu sa 30 bodova.


Glas javnosti/AS 

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR