Glas Javnosti

Radomire volim te

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Najpoznatiji španski sportski list "Marka" posvetila je naslovnu stranu svojih novina preminulom srpskom treneru Radomitu Antiću. Celu naslovnu stranu prekrila je slika Radomir Antića koji pozdravlja navijače uz poruku "Radomire, volim te".

Proslavljeni srpski stručnjak preminuo je u ponedeljak posle kratke i teške bolesti. Svi su znali koliko je veliki trener, čovek koji je jedini u istoriji vodio Atletiko Madrid, Real Madrid i Barselonu, a posle njegovog gubitka mnogi koji i nisu pomno pratili fudbal mogli su da se uvere u to.

Mnogi velikani oprostili su se od Antića, počev od najvećih klubova sveta, pa preko čuvenih fudbalera, sadašnjih i nekadašnjih, pa tako i novinara, raznih drugih funkcionera. Novinar španskog lista Huan Ignasio Garsija-Oćoa u tekstu o Antiću ističe čuvenu sezonu 1995/1996 kada je osvojio duplu krunu sa Atletiko Madridom.

"Na obalama reke Manzaranes pesma 'Radomire, volim te' i dalje odjekuje", piše Oćoa i dodaje:

"Antić je izgradio solidan tim koji je važio za sjajan defanzivni sastav. Radomir je dizajnirao tim, a sve je sproveo nepoznati Milinko Pantić koji će postati legenda crveno-belih za izvođenje slobodnih udaraca i kornera".

Te sezone u finalu Kupa kralja Altetiko Madrid je savladao Barselonu 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Pantić u 102. minutu.

"Atletiko je mesec dana posle osvajanja Kupa došao i do titule, čime se Antić upisao u istoriju Atletiko Madrida", zaključio je Huan Ignasio Garsija-Oćoa.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR