Glas Javnosti

PSŽ-ov trener optužen za rasizam, isplivali detalji: "Previše je crnaca i muslimana"

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kristof Galtije se suočio sa ozbiljnim optužbama za rasizam, a na teret mu ih satvlja bivši sportski direktor Nice.

Galtije je optužen da je još pre dve godine imao rasističke izjave kao trener Nice. To je objavio novinar Romen Molina, njemu je stigao mejl koji je Žulijen Furnije. 

- On mi je rekao da moram da uzmem u obzir realnost grada i da ne možemo da imamo toliko crnaca i muslimana u timu. Rekao mi je "Sinoć sam otišao u restoran i svi su mi prilazili i govorili da imamo tim crnaca", a zatim dodao "Žulijen, moraš da shvatiš u kom smo gradu. Naš tim ne odgovara onome što ljudi žele.


Furnije je optužio Galtijea da se žalio na previše muslimana u vreme Ramazana, a u završnom delu, opisan je sastanak sa Džonom Valović Galtijeom, usvojenim sinom trenera PSŽ-a.

- Pitao sam ga šta se dešava, a on mi je objasnio da ova ekipa kao i on (Galtije) ne mogu ovako da nastave. Zamolio sam ga da bude precizniji da ga bolje razumem, a on mi je rekao: "napravio si tim ološa". Zamolio sam ga da bude precizniji, a on je dodao "Imamo samo crnce i pola vašeg tima je petkom popodne u džamiji". Rekao sam gospodinu Džonu Valoviću Galtijeu da sam ogorčen njegovim komentarima i zamolio sam ga da odmah napusti kancelariju - opisao je u bivši sportski direktor Nice.

Poznato je da su Furnije i Galtije imali sukob, ali nikada detalji nisu isplivali. Posle jednog sukoba, Furnije je rekao: Ako objasnim prave razloge zašto smo se posvađalil, Kristof Galtije više nikada neće ući u svlačionicu, ni u Francuskoj, ni u Evropi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR