Glas Javnosti

PRVO FIFA, A SAD I OVO: Krivična prijava protiv Vazure zbog odlaska Šćekića iz Partizana!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nesvakidašnji transfer, nezabeležen u srpskom fudbalu, izazvao je niz reakcija.

Zbog načina na koji je Aleksandar Šćekić prešao iz Partizana u poljsko Zaglebje podenete su disciplinske prijave i tužba FIFA, a na red su došle i privatne krivične prijave.
Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podnete su tri krivične prijave, od čega jedna protiv Miloša Vazure, generalnog direktora Partizana, piše Nova.rs.

Druge dve su podnete protiv NN lica, odnosno protiv predsednika Upravnog odbora crno-belih i predsednika Nadzornog odbora kluba iz Humske.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, u koju je pomenuti portal imao uvid, podnete su zbog osnovane sumnje da se radi o zloupotrebi službenog položaja i nesavesnom radu.

Pod zloupotrebnom službenog položaja je precizirano da su osumnjičeni direktno oštetili Partizan, budžet države Srbije (na ime poreza) i Fudbalski savez Srbije (procenti od iznosa transfera) za iznos od 1,8 miliona evra, kolika je bila vrednost Aleksandra Šćekića prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, u trenutku kada je napustio Partizan.



Podsetimo, Šćekić je zimus prešao u Zaglebje bez obeštećenja, iako je klub mogao da zaradi od transfera crnogorskog reprezentativca, pošto je imao ugovor do leta 2023. godine.

Da će ga pustiti bez ikakvih uslova, garantovano je posebnim dokumentom koji je važio samo do 15. februara, a odobrio ga je Miloš Vazura, čime se Partizan odrekao prava na transfer, zbog čega se sumnja da je generalni direktor kluba izvršio krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

NN lica su osumnjičena da su nečinjenjem i nesavesnim vršenjem službene dužnosti, kao i propuštanjem nadozora, doprinela nastanku pomenute štete.



Podsetimo, zbog svih dešavanja oko odlaska Aleksandra Šćekića u Zaglebje, sve je podignutno na viši nivo i u Poljskoj, i pred FIFA. Poljski klub je direktno kontaktirao igrača i pregovarao s njim nudeći mu ugovor, čime su grubo prekršena poslovna praksa i opšta pravila jasno propisana FIFA kodeksom.

Zbog toga su podnete tužbe Fudbalskom sudu FIFA protiv FK Zaglebje i samog Šćekića, a podnete su i disciplinske prijave Fudbalskom savezu Poljske protiv kluba i Šćekića, koja je potom preusmerena nadležnoj komisiji FS Poljske.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR