Glas Javnosti

PRVI PIKSIJEV PORAZ NA KLUPI ORLOVA: Japanci bolji za jedan gol!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalska reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz otkako je Dragan Stojković Piksi preuzeo selektorsku funkciju, pošto su na Kirin Kupu izgubili od domaćina Japana rezultatom jedan prema nula.

Japan je, bez dileme, bio bolji rival od "okrnjenih" Orlova, mada utakmica definitivno ne može da dobije prelaznu ocenu, a strelac jedinog gola bio je Ito na samom početku drugog poluvremena.

Bila je to uigrana akcija Japanaca posle kornera u 48. minutu, odlično je Ito izbegao ofsajd zamku, a Predragu Rajkoviću nije bilo spasa posle udarca sa nekoliko metara.

U neku ruku, bila je to i kazna domaće selekcije za promašaj Milana Makarića u 43. minutu. Promašaja zbog kog je i sam Piski bio besan, te je onako ljutito bacio masku na teren. Nema sumnje da je to najbolja šansa koju je Srbija imala, a Makarić je sa 10-12 metara šutirao pored gola - loše!

Stojković je Makarića na poluvremenu ostavio na klupi, što je uticalo i na pormenu formacije s obzirom na to da je Joveljić ostao kao jedini špic. I on je u 41. imao solidnu priliku, kada je i od Piksija dobio aplauze za udarac za 20-ak metara...

To je praktično bilo sve što je Srbija uradila na ovom meču, dok su Japanci u drugom poluvremenu dali još jedan gol. Međutim, Onaivu je bio u ofsajdu u trenurtku kada je ubacio loptu u mrežu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR