Glas Javnosti

PROSINEČKI NOVI SELEKTOR HRVATSKE: Robi menja srebrnog Dalića?

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Novi selektor Hrvatske mogao bi uskoro da postane legenda Crvene Zvezde Robert Prosinečki.

Hrvatski mediji ogorčeni su na selektora tamošnje fudbalske reprezentacije Zlatka Dalića, zbog loših rezultata na Evropsko prvenstvu. I već su mu pronašli zamenu. I to u liku nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog kojeg od jeseni vide na klupi "kockastih".

U anketi portala "Indeks" iz Zagreba Veliki Žuti ima podršku 69 odsto čitalaca koji su sa "da" odgovorili na pitanje - "Treba li Prosinečki da postane selektor Hrvatske?"

Bez obzira što je Zlatko Dalić bio glavni arhitekta osvajanja drugog mesta na SP u Rusiji 2018. godine, hrvatski mediji nemaju milosti za njegove nešto lošije dane koji su usledili u Ligi nacija i na aktuelnom Evropskom prvenstvu. Čak mu u pojedinim analizama i tekstovima sugerišu da bi bilo najbolje da ode, te da prihvati ponudu turskog Fenerbahčea ako je i dalje aktuelna.

- Hrvatska je u poslednjih osam službenih utakmica pobedila jedino Maltu i Kipar. Pobeđuju je i ekipe srednje klase (Mađarska, Slovenija), dok je one vrhunske (Francuska, Portugal), kojima je donedavno i sama pripadala, dobijaju sa pola snage - piše portal Indeks.

Sam Prosinečki o mogućnosti da preuzme Hrvatsku kaže:

- Uh, ne bih ja sad o tome. Najvažnije je da smo mi sada svi uz Hrvatsku. Pa, ko ne bi prihvatio HNS i Hrvatsku? Raketu (Ivan Rakitić op.a.) su prerano pustili, prebrzo ga odbacili. Ne treba moliti nikoga da igra za Hrvatsku, ali Rakitić bi nam sigurno dobro došao.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR