Glas Javnosti

PROKLJUČALO! Zvezdin zvanični zahtev FSS: HOĆEMO SAMO NJIH za derbije!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crvena zvezda je zvanično zatražila od Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da na njenim budućim utakmicama sa Partizanom pravdu dele strani arbitri.

Obraćajući se vršiocu dužnosti predsednika FSS-a, Nenadu Bjekoviću crveno-beli su u pismu poručili ovo:

"G. Bjekoviću,

FK Crvena zvezda već godinama unazad pravi istorijske rezultate i na domaćoj i na inostranoj sceni, rezultate koji su našem klubu vratili staru slavu a navijačima istinski ponos. 

Crvena zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi Srbije, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa od UEFA. Već duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspešniji Klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. 

Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo saveza funkcioniše u VD stanju, izbori se ne zakazuju a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije. Sva vlast se nalazi u rukama jednog čoveka i nekoliko njegovih službenika. 


Osećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde. Najbolji primer je (posle sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) jučerašnja utakmica u Subotici gde je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe posle više od dva minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu. Da li ste ikada videli da utakmica nastavi da se igra i da tek posle proteka vremena od 2 minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Srđan Jovanović čije izuzeće je Crvena zvezda tražila pre dve godine posle njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Milunovića pri rezultatu 0:0. 

Jučerašnjim penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen sa dva boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja. 


Već duži period smišljeno se u Fudbalskom savezu stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese našeg kluba. S obzirom da nemamo poverenje u ljude koji trenutno vode Fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije. 

Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja. FK Crvena zvezda ima obavezu prema armiji svojih navijača da svojim igračima i treneru obezbedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali prošle nedelje u večitom derbiju. 

Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule", navodi se u pismu sa Marakane koje je potpisao predsednik crveno-belih, Svetozar Mijailović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP