Glas Javnosti

PRIŠTINA ODGOVORILA ŠPANIJI: 'Nema šanse da igramo bez himne i zastave'!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Priština je veoma brzo odgovorila Fudbalskom savezu Španije na njihove uslove oko odigravanja kvalifikacione utakmice.

Fudbalska federacija tzv. Kosova (FFK) najavila je da neće odgirati utakmicu sa Španijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u fudbalu ukoliko ne budu intonirane himne i ne bude zastave Kosova.

Ministarstvo spoljnih poslova Španije odličilo je da će reprezentacija te zemlje odigrati utakmicu na svojoj terirtoriji s Kosovom, ali da "rival neće imati status kao ostale reprezentacije".

Reagujući na tu vest, FFK je istakao da su kriterijumi UEFA i FIFE jasni, da Španija to zna i da njene institucije "ne mogu da promene činjenicu da je Kosovo nezavisna i suverena država i od 2016. godine članica MOK, UEFA i FIFA".

-Pokušaj Španaca da minimiziraju državnost Kosova na utakmici 31. marta za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 'Katar 2022', pozivajući se na Kosovo kao 'teritoriju', uzaludan je i nepravedan. Svesni su da će se ovog dana suočiti sa kosovskim nacionalnim timom, koji će biti predstavljen kao i svaka druga zemlja. Kriterijumi UEFA i FIFA su kristalno ;jasni ;i Španija to zna, pa šta god se kaže i napiše, ne menja ova pravila i ni na koji način ih neće promeniti, navodi se u saopštenju FFK, a prenosi RTK2.

Ističe se da "Kosovo neće praviti ustupke" i da će igrati "po strogim kriterijumima i pravilima UEFA, s državnom himnom i zastavom", dok se u protivnom meč neće održati.

-FFK očekuje da se španska federacija ponaša u skladu sa pravilima UEFA i FIFA i da ne preduzima radnje koje štete odnosima federacija i naše dve države, naglasila je FKK.

Fudbalska reprezentacija Španije dočekaće 31. marta u Sevilji kosovsku reprezentaciju u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR