Glas Javnosti

Prijović ostaje bez 20 miliona evra?

Fudbal
Autor: Glas Javnosti

Naš reprezentativni napadač je zbog nepromišljenosti ušao u veliki problem.

Aleksandar Prijović, koji je je priznao krivicu nakon što je u petak priveden jer je sa više osoba u istom trenutku boravio u holu jednog hotela, čime je prekršio meru zabrane okupljanja više od dva lica na javnom mestu u doba pandemije korona virusa, ne samoda je osuđen na tromesečni kućni pritvor, već bi mogao da ostane bez ogromne sume novca.

Naime, naš napadač je, prilikom prelaska iz PAOK-a u Saudijsku Arabiju januara 2019. stavio potpis na nestvarno dobar ugovor, i to nakon što je Al Itihad solunskom klubu platio 10 miliona za njegov transfer. Po sporazumu sa Saudijcima, Prijović je trebalo da u četiri i po godine zarađuje 5,5 miliona evra po jednoj sezoni.

A nakon odličnog starta u novom klubu, posle šest meseci je usledio pad forme, odstranjivanje iz prvog tima, potraga za novim klubom... Pa opet, kako do novog transfera nije došlo, Al Itihad je dužan da mu, do kraja važećeg ugovora - isplati sve što je ugovorom predviđeno. Osim u slučaju da ponašanje srpskog fudbalera drastično ne ošteti ugled Al Itihada.

Saudijci bi upravo sadašnju situaciju mogli da iskoriste kao razlog za prekidanje saradnje, pa bi Prijović mogao da ostane bez očekivanih 16,5 miliona evra u naredni tri sezone, odnosno dodatnih 2,75 za drugu polovinu ovog šampionata. Sve ukupno, 19,25 miliona.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR