Glas Javnosti

PREMIJA! Tri boda za crveno-bele u Evropi i prvo mesto na tabeli: Zvezda pobedila Ludogorec (FOTO+VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Ludogorec u Razgradu sa 0:1 (0:0) u meču 2. kola grupne faze Lige Evrope.

I sa bodom bi bili zadovoljni, ali ovo je premija! Hrabra i odlična igra ekipe Dejana Stankovića položila je sve ispite i uzela velika tri boda ka ostvarenju svog cilja - plasmanu u nokaut fazu takmičenja.

Crvena zvezda je morala da improvizuje, stoga se u poslednju liniju odbrane povukao Seku Sanogo, te je Dejan Stanković igrao sa trojicom štopera.

Prvu šansu na utakmici kreirali su domaći, preko Tekpeteja, ali je Zoran Popović posle dvoumljenja ipak rešio da izađe malo dalje od svog gola i uđe u taj udarac. Bilo je poteškoča sa francuskim sudijom Brisarom koji je u prvih 17 minuta pokazao po žuti karton Dioniju i Ivaniću, a do kraja poluvremena i Geloru Kangi. Iako je posed bio na strani Ludogoreca, srpski šampion je imao intenzitet u poslednjoj trećini terena. Bolje prilike imali su gosti, iako nije bilo, izuzev Benovog udarca, konkretnijih pokušaja, napadi su izgledali opasnije. Odbrana je, s obzirom na to da je bila sačinjena od momaka koji su zamene za Dragovića i Degeneka, te Sekua Sanoga, odradila dobar posao protiv brzonogih igrača iz redova bugarskog tima. Despodov nije uspevao da dođe do situacija da ugrozi gol Popovića u prvom poluvremenu što je bilo od izuzetne važnosti, a ujedno i povećavalo samopouzdanje pre svega mladom Strahinji Erakoviću.

Na startu nastavka meča, utakmica je išla pređašnjim tokom. Ponovo je Zvezda bila opasniji tim, a Mirko Ivanić je jednu izuzetnu Benovu loptu u prostor mogao i morao bolje da iskontroliše kako bi ušao u stopostotnu priliku za gol.

Foto: Fk Crvena zvezda

Nedugo potom je Dioni presekao loš pas ka štoperima Ludogoreca, proigrao je Bena, ali veoma loše. Zvezda je lako mogla da ima prednost na ovom meču. Nakon što je prvih desetak minuta u drugom delu igre proveo više na levom krilu, Loi Dioni je zamenjen, a posle dužeg vremena, na terenu se našao Milan Pavkov. Utakmica se za otvorila, morao je Ludogorec da iskoristi sve svoje prednosti, a bilo ih je mnogo, no Zvezda se dobro nosila sa pritiskom rivala. Akcija Srnića i Rodića koji je uputio po ko zna koji centaršut u 64. minutu izvojevala je pogodak. Gađao je Zvezdin bek imenjaka Pavkova, koji je zavredeo mnogo pažnje protivničke odbrane, nije došao do lopte, ali jeste Gelor Kanga natrčavši na nju na ivici kaznenog prostora i BUM! Pocepao je Gabonac mrežu Kahline za veliku radost gostujućeg sastava.

Moglo je ubrzo sve da se promeni. Ponovo je Milan Pavkov pokazao koliko je koristan i da obožava ulogu džokera. Spustio je jednu loptu za El Fardu Bena, sjajna šansa, ali ne i sjajni novopečeni Srbin. Nekoliko minuta potom, iznudio je i drugi žuti karton Sisinja. Nije to bio duel koji bi omeo momka iz Begeča, ali dovoljno je iskusan da oseti trenutak i volja Brisara bila je da Sisinja uputi ka svlačionici.  Nisu uspeli domaći da kazne dobre prilike i napade Crvene zvezde. Čibota je bio za nijansu neprecizan...

Izdržali su Stankovićevi momci. Ludogorec jeste pokušavao, ali imali su i tu nesreću da je Crvena zvezda na terenu sa igračem više. Svim snagama išli su ka napred, no nisu uspeli u svojoj nameri.

Tako, Crvena zvezda posle prve dve utakmice ima šest bodova, dok je Braga uspela da slavi protiv Midtjilanda sa 3:1 i tako sada dođe do tri poena manje. Idealan scenario za Zvezdu bio bi remi u Portugaliji, ali ne biraju, posebno znajući sutiaciju u kojoj su doputovali u Razgrad.

(Glas javnosti/Sportske.net)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR