Glas Javnosti

POSLEDNJE ZBOGOM LEGENDI PARTIZANA: Sahranjen Miodrag Ješić

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Kurir

Bivši fudbaler i trener Partizana Miodrag Ješić sahranjen je danas na Topčiderskom groblju u Beogradu.

Počivaće pored svoje prve ćerke Jelene, koja je život izgubila pre 20 godina, kao i Miodrag, u saobraćajnoj nesreći. Miodraga Ješića na večni počinak ispratile su supruga Irena i ćerka Tea, te žena iz prvog braka Gordana. Kovčeg je bio prekriven velikom zastavom Partizana. Bivši fudbaler i trener smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći u četvrtak, na putu Ruma - Jarak.

Na Topčiderskom groblju sveću svom drugu i sportskom rivalu zapalili su Nenad Bjeković, Goran Stevanović, Zvonko Varga, Miodrag Đelmaš, Zvonko Živković, Darko Belojević, Vlado Čapljić članovi Ješićeve generacije.

Zatim Vladimir Petrović Pižon, Du[an Maravić, Stanislav Karasi, Mihajlo Pjanović, Leo Lerinc i Saša Vasiljević iz Crvene zvezde. Bivši fudbaleri kojima je Miodrag Ješić bio trener, Đorđe Tomić, Nikola Damjanac, Milivoje Ćirković, Goran Trobok, Saša Ilić, Goran Pandurović, Marko Lomić, Igor Duljaj...

Ješića su ispratile i kolege treneri Marko Nikolić, Dragomir Okuka i mnogi drugi. Novinari Dragan Nikodijević, Dragiša Kovačević i Jovan Jovanović, pevač Boban Rajović.

Miodrag Ješić, rođen 1958. godine, seniorsku fudbalsku karijeru je počeo u Partizanu gde je ostao pet godina (1980-1985).

On se posle toga preselio u Tursku i za dva tamošnja kluba, Altaj i Trabzonspor, odigrao još pet sezona.

U Partizan se vratio 1991, ali je ostao samo godinu dana, nakon čega je 1994. godine u Turskoj završio igračku karijeru.

On je kao trener predvodio brojne klubove i Srbiji i inostranstvu, a na klupi crno-belih bio je u dva mandata 1999/00. i 2006/07. godine.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR