Glas Javnosti

PONOVO SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU: UEFA sumnja da su DVE UTAKMICE NAMEŠTENE!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Novi skandal trese srpski fudbal!

Evropska fudbalska federacija (UEFA) dostavila je Fudbalskom savezu Srbije podatke o nameštanju dva utakmice u domaćim takmičenjima.

Kako saznaje "Sport klub", predstavnici UEFA su na osnovu praženja uplata u kladionicama u Evropi i Aziji identifikovali ozbilljne anomalije i prosledili obimnu dokumentaciju u FSS.

Radi se o utakmicama koje su odigrane u martu ove godine. Jedna je bila početkom, a druga krajem meseca.

Jedan od dva pomenuta slučaja je označen kao alarmantant, zbog ogromnog broja uplata na Dalekom istoku. 

 

Sam postupak analize sumnjivih mečeva trajao je dugo. Pratilo se učešće pojedinih fudbalera  u igri, posebno golova koji su označeni kao simptomatično jednostavni. Dostavljeni su i snimci sa spornih mečeva i još nekoliko potencijalno nerazumljivih i kontraproduktivnih poteza, direktno projektovanih u oslikavanju konačnih ishoda.

Analitičari koji su zaduženi za praćenje "dojavljenih utakmica" evidentirali su i nekoliko fudbalera pod sumnjom. Navodno, pojedini imaju bogat dosije takvih utakmica i bili su skloni takvim stvarima i u ranijim klubovima. Taksativno su imenovani, u izveštajima dostavljenim nadležnim u Fudbalskom savezu Srbije, zajedno sa njihovim bivšim klubovima.

Predmeti su u rukama Svetislava Bate Đurovića, početkom godine imenovanog oficira za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Nekadašnji policajac i načelnik SBPOK-a, u saradnji sa članovima Disciplinske komisije FSS, zatražiće izjašnjavanje klubova i fudbalera pod sumnjom. Potom sledi odluka o visini kazne.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR