Glas Javnosti

POMERAJU STANDARDE! Oni igraju, a Zvezda odmara i čeka ih: Barselona, Lacio, Borusija Dortmund potencijalni rivali na proleće

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crvena zvezda igraće i na proleće u Ligi Evrope. Da stvar bude još bolja igraće u osmini finala, pošto su crveno-beli završili prvi u grupi F.

Šampion Srbije odigrao je nerešeno u Portugaliji (1:1), a poklopio se i rezultat iz Razgrada gde su Ludogorec i Midtjiland odigrali bez golova.

Zvezda je grupnu fazu okončala sa 11 bodova, Braga je završila kao druga sa 10, treće mesto pripalo je danskoj ekipi koji je osovjio devet, dok je prvak Bugarske na poslednjem četvrtom mestu sa dva boda.

Crvena zvezda je na ovaj način preskočila šesnaestinu finala Lige Evrope, pa će igrati takmičenje nastaviti u osmini finala. Ti mečevi se igraju 10. i 17. marta.

Klub iz Ljutice Bogdana tek treba da sazna s kim će igrati, a potencijalne rivale će saznati tek nakon prve eliminacione runde.

Timovi koji iz Lige šampiona nastavljaju učešće u Ligi Evrope su:

Lajpcig (Nemačka), Porto (Portugalija), Borusija Dortmund (Nemačka), Šerif (Moldavija), Barselona (Španija), Atalanta (Italija), Sevilja (Španija) i Zenit (Rusija).

Rivali ovim ekipama biće svi drugoplasirani iz Lige Evrope, a to su:

Rendžers (Škotska), Real Sosijedad (Španija), Napoli (Italija), Olimpijakos (Grčka), Lacio (Italija), Braga (Portugalija), Betis (Španija) i Dinamo Zagreb (Hrvatska).

Kada se pomenuti timovi međusobno sastanu, a parove će u ponedeljak odrediti žreb, postaće poznato ko će od njih proći dalje. 

A direktan plasman u osminu finala Lige Evrope obezbedili su:

Crvena zvezda (Srbija) Lion (Francuska), Monako (Francuska), Spartak Moskva (Rusija), Ajntraht (Nemačka), Galatasaraj (Turska), Leverkuzen (Nemačka) i Vest Hem (Engleska). Upravo će prvak Srbije, uz ove pomenute timove, za rivala dobiti nekog od pobednika šesnaestine finala.

Pomeraju standarde

Fudbaleri Crvene zvezde napredovali su na UEFA rang-listi i nakon plasmana u osminu finala Lige Evrope zauzimaju 35. poziciju.

To je najbolji učinak ovog kluba u novijoj istoriji, a na tome mogu da se zahvale rezultatima koje su ostvarivali prethodnih sezona, s akcentom na aktuelnu u toku koje su, do sada, osvojili čitavih 13.00 bodova!

portugalsoccereuropaleague88034-21343744688034_b 

U odnosu na prošlu sezonu, Crvena zvezda je napredovala za čak 15 pozicija i osvojila je tri boda više pretekavši Dinamo iz Kijeva na 35. mestu sa ukupno 44.000 poena. To je najbolji napredak jednog tima sa ovih prostora, ali Crvena zvezda će morati još da radi ukoliko želi da skine Dinamo iz Zagreba sa trona najupešnijeg kluba bivše države. Hrvatski velikan trenutno drži 31. poziciju zahvaljujući sjajnoj prošloj sezoni.

Zvezda je postavila evropske temelje i stvorili su određeni kontinuitet igranja u međunarodnim takmičenjima. Aktuelna sezona može dodatno da bude unapređena, ali sve će zavisiti od njih i fortune na žrebu koji je zakazan za februar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR