Glas Javnosti

POČINJE BORBA za Svetsko prvenstvo u Beogradu: 'Orlovi' igraju protiv Iraca, Piksi SVE IZNENADIO ODLUKOM!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Srbije od 20.45 mečom protiv Republike Irske u Beogradu započinju borbu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Na debiju novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je ustoličan pre samo tri nedelje, "Orlovi" će pokušati da se vrate na veliku scenu, prenosi B92.

U grupi sa još Portugalom, Luksemburgom, Azerbejdžanom, Irci su rivali na stadionu "Rajko Mitić" u prvoj od tri duela ovog meseca.

Ako Srbija želi na Mundijal – na svom terenu nema pravo na grešku protiv direktnog konkurenta, oslabljenog brojnim izostancima, pa se pobeda postavlja kao imperativ.

Posebno u ovom "sprintu" od kvalifikacija koje će se održati nikad kraće...

Istovremeno, u A kvalifikacionoj grupi sastaju se Portugal i Azerbejdžan u Torinu, što ćemo, naravno, ispratiti.

Piksi iznenadio!

Naime, selektor je napravio nekoliko zanimljivih promena.

U starnoj postavi je mladi Pavlović, a debituju Gajić i Račić!

Ovo je tim: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Gajić, Lukić, Račić, Mladenović – Tadić, Đuričić – Vlahović

Ovo je sastav Irske: Travers – Kolman, O'Ši, Klark, Stivens – Braun, Kulen, Moumbaj – Doerti, Konoli, Robinson.

Šta su rekli Piksi i kapiten Tadić uoči meča

-Odlazak na Svetsko prvenstvo je prioritet i obaveza koju igrači moraju da shvate. Mnogo je lepo igrati na Svetskom prvenstvu, a to je važno iz mnogo stvari ne samo individualna satisfakcija. Ispišete istoriju i uradite nešto lepo za svoj narod. Ja sam optimista po prirodi i ne predajem se sve dok ima šanse da se nešto preokrene u našu korist. To i od igrača očekujem. Kao što igraju u svojim klubovima, ne tražim da lete po terenu već da igraju dinamičan i atraktivan fudbal koji će vratiti nadu našim navijačima i ubeđen sam da će to ostvariti i taj optimizam želim da prenesem i na njih, moramo da budemo spremni na velika dela- rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

-Iskreno mislim da je svako okupljanje glavna reč forma i nekako ja ne verujem baš u tu reč više volim reč konstantnost jer moraš da budeš konstantan. Mislim da uvek treba da težiš da budeš na nivou i da se dokazuješ svaki trening i svaku utakmicu, sadašnji moderan fudbal to zahteva od tebe i ne smeš da se opusitš. Naravno, normalno je imati loše dane- rekao je Tadić, koji je kapiten i u Ajaksu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR