Glas Javnosti

ŠVAJCARCI STREPE OD ORLOVA: Srbija postaje FUDBALSKA SILA EVROPE, imaju PIKSIJA I VLAHOVIĆA, moramo da POBEDIMO

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Švajcarski mediji ističu da Srbija sada igra mnogo bolji fudbal nego u Rusiji.

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi G Svetskog prvenstva u Kataru sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, odlučeno je žrebom u Dohi. 

"Orlovi" su dobili skoro identičnu grupu kao na prošlom Svetskom prvenstvu u Rusiji, pa će tako i u Kataru snagu odmeriti rivali koji se dobro poznaju. Posle žreba, sa posebnom pažnjom očekuje se meč sa Švajcarskom. Njihov selektor Murat Jakin izjavio je, nakon što je saznao grupu za Svetsko prvenstvo u Kataru, da su Srbija i Brazil stari znanci, a i da je Kamerun interesantna ekipa.



Sa druge strane, mediji u zemlji satova i čokolade su oprezni i ističu da ovoga puta Srbija mnogo bolja ekipa, prenosi Telegraf.

Tako list Blick iznosi svoju analizu Orlova u kojoj navodi da će ključni meč njihov tim igrati upravo protiv Stojkovićevih izabranika.



"Srbija je jača nego što je to bila pre četiri godine na Svetskom prvenstvu kada su poraženi od Švajcarske sa 2:1. Uz to, imaju odlične tehničare poput Dušana Tadića iz Ajaksa i Sergeja Milinkovića-Savića iz Lacija. Takođe, Srbija sada ima i novu zvezdu na fudbalskom nebu. Dušan Vlahović je superstar Juventusa i vredi oko 85 miliona švajcarskih franaka. Po svem usudeći vodiće se borba za mesto broj dva u grupi između Srbije i Švajcarske. Ako Švajcarska želi u nokaut fazu u Kataru moraće da pobedi Srbiju" - prenosi se.



Orlovi sada imaju mnogo veće ambicije i da imaju kvalitetniji tim nego u Rusiji koji je dodatno pojačan selektorom Draganom Stojkovićem.

"Srbija ponovo postaje fudbalska sila Evrope, veća nego što je ikad bila još od 1990. godine i građanskog rata u Jugoslaviji. Selektor Dragan Stojković, nekada najbolji fudbaler Balkana, ima izuzetno talentovan tim, posebno u napadu. Tu su Sergej Milinković-Savić, Dupan Tadić i Dušan Vlahović. Ovaj trio uspeo je da direktno povede Srbiju u Katar. Sada imaju mnogo veće ambicije nego u prethodnim učešćima, poput onog od pre 4 godine kada su poraženi od Švajcarske sa 2:1. Poslednji put Srbija se plasirala u nokaut fazu 1998. godine kada je Stojković bio kapiten.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR