Glas Javnosti

PIKSIJU, TADIĆU I JELENI ZLATNE LOPTE FSS: Ovo nije ništa, tek ćemo da uradimo, ali NE SMEM DA PRIČAM! (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi dobio je Zlatnu loptu za najboljeg srpskog trenera.

Nagradu je dobio iz ruku zamenika predsednika FSS Nenada Bjekovića.

Pored Stojkovića priznanje su dobili Jelena Čanković, za najbolju fudbalerku i Dušan Tadić za najboljeg igrača.

„Ovo nije ništa, tek ćemo da uradimo, samo ne smem da pričam“, rekao je selektor Stojković.

Zahvalio se FSS-u što je dobio poverenje da bude selektor i podršci kroz cele kvalifikacije, kao i svima zaposlednima u Savezu, ali i srpskim medijima.

"Hvala FSS na celu sa Bjekovićem, za dve stvari. Prva što ste me postavili ovde i dali poverenje da brinem o rezultatima selekcije I druga na podršci od prvog dana od početka marta do poslednje utakmice u Lisabonu. Svaki trener bi mogao da poželi ovako nešto što sam ja. Imamo sve preduslove da uspešno obavljamo ovaj posao".

Podršku "Orlovi" imaju i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dodao je Piksi.

"Hvala mu na više nego iskrenoj podršci. Osetio sam to kao selektor, isto kao i igrači i ceo FSS. Da mu se zahvalim na tome, jer kada vas prvi čovek podržava i veruje u projekat osećate se lagodnije da nastavite da radite započet posao. Ta podrška nije samo na priči i imali smo da vidimo. Verujemo da ćemo nastaviti da našu naciju činimo srećnom i zadovoljnom".

Priznanje za najboljeg igrača dobio je Dušan Tadić, fudbaler Ajaksa i kapiten reprezentacije Srbije.

„Stvarno lepa godina za mene na klupskom i reprezentativnom planu. Titula sa Ajaksom, igranje u Ligi šampiona i ono što je za nas najbitnije, plasman na Svetsko prvenstvo. Najveće zasluge za to idu selektoru Stojkoviću, koji je pokazao šta se desi kada kreativni i pametni ljudi uzmu stvari u svoje ruke. Naravno, hvala i mojim saigračima bez kojih ničeg od ovoga ne bi bilo. Pokazali smo slogu i zajedništvo i da kada god je tako niko nam ne može ništa, uvek ćemo ostvariti rezultat“, poručio je Tadić.

Od ove godine uvedena je i nagrada Zlatni gol koja je pripala Aleksandru Mitroviću, strelcu pobedničkog gola protiv Portugalije.

Mitrović je ove godine postao je najbolji strelac u istoriji nacionalnog dresa Srbije.

Fudbalski savez nagradu za najbolju fudbalerku dodelio je Jeleni Čanković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR