Glas Javnosti

PIKSI: Za Švajcarsku moramo da budemo na višem nivou

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor Srbije Dragan Stojković izjavio je da su svi u nacionalnom timu frustrirani posle remija sa Kamerunom, u drugom kolu grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija i Kamerun odigrali su bez pobednika, 3:3. Naša selekcija posle ovog remija ima samo jedan bod, kao i selekcija Kameruna. Brazil i Švajcarska imaju po tri boda, a ove dve selekcije igraće od 17 sati meč drugog kola grupe G.

Stojković je naveo da je na meču protiv Kameruna morao da izvrši dve prinudne izmene.
„Tačno je da smo u fazi potpune kontrole utakmice, napravili dve kardinalne greške u odbrani. Na ovom nivou, ali i u fudbalu, opasno je izlaziti visoko kad imate vođstvo, a protivnik ima opasne kontre. I tu je problem zašto nismo pobedili. Zašto se to desilo? Analiziraćemo, možda je pad koncentracije, videćemo. Dušan Vlahović i Luka Jović? Imali smo dve prinudne izmene i to je dosta poremetilo neke naše ideje, možda da ubacimo nekog napadača, Jovića“, rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Srbija morala da pobedi na meču sa Kamerunom.

„Nismo bili pametni, odigrali smo dobru utakmicu, postigli tri gola, stvorili dosta šansi, ali nismo bili pametni da pobedimo. Drugi gol Kameruna? Videli smo podignutu zastavicu, ali presudila je VAR tehnologija. Mene brine pozicija naših igrača u tom trenutku. Rečeno mi je da nije bio ofsajd. Žalimo za greškama, ali stanje u svlačionici je mirno. Odigrali smo dobru utakmicu, stvorili smo veliki broj prilika, postigli tri gola, ali igrači ne treba da gube glavu. Svi osećamo frustraciju, imali smo utakmicu u svojim rukama, ali našim glupostima vratili smo Kamerun da izbegne poraz“, naveo je selektor Srbije.

Srbija će u petak u poslednjem kolu igrati sa Švajcarskom.
„Pripreme za Švajcarsku? Prvo da pogledamo utakmicu Brazil – Švajcarska. Olako smo izgubili dva boda. Mi Srbi izgleda volimo teži put da bismo došli do cilja. Generalno meč je bio spektakularan, dobar za gledanje, ali to je fudbal i ja ga tako shvatam. Bili smo bolji od Kameruna, ali pokazali su i oni da se nisu predali kada su gubili 3:1. Sada treba da vidimo kakvo je zdravstveno stanje igrača, na koga možemo da računamo za sledeći meč“, rekao je Stojković.

On je ponovio da greške ne smeju da se ponavljaju u duelu sa Švajcarskom.
„Koncentracija mora da bude na višem nivou, bolja komunikacija, ovakve greške ne smeju više da se ponavljaju. Protiv Švajcarske ćemo biti ofanzivni i pokušaćemo da pobedimo. Strahinja Pavlović? Tražio je izmenu, osetio je bol u primicaču, nadam se da će biti dobro za meč sa Švajcarskom. Očekivao sam da ćemo pobediti, završeno je nerešeno, respektujem Kamerun, jer je pokazao mentalnu snagu da se vrati. Znali smo i za te duge lopte, dobro smo kontrolisali igru, ali dve greške su odlučile da ne pobedimo. Mislim na drugi i treći gol Kameruna“, podsetio je Stojković.

Selektor Srbije tvrdi da je naša reprezentacija morala da postigne još neki gol na utakmici sa Kamerunom.
„Nismo uspeli da pametno završimo utakmicu i to je to. Ali veoma sam zadovoljan da su moji igrači pokazali jedno potpuno novo lice u odnosu na prvu utakmicu. Videli smo mnogo lepih akcija, dobrih prilika, golova. Karakter i mentalitet koji smo pokazali kada je Kamerun poveo, uspeli smo da se vratimo i preokrenemo rezultat. Morali smo pametnije da privedemo utakmicu, čak i da postignemo još neki gol“, zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO


Koroman

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR