Glas Javnosti

PIKSI UBEĐEN: Vlahović će dati gol Interu u finalu, ima mozak tridesetogodišnjaka

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi uveren je da će Dušan Vlahović dati gol Interu u finalu Kupa i tako prekinuti post od tri gola.

Piksi je izjavio da za srpskog napadača ne brine ni najmanje.

- Niti sam zabrinut, niti bi neko trebalo da se nervira zbog Dušana. Gledam sve Juventusove utakmice i mogu reći da Vlahović igra veoma dobro. Samo što nije moguće dati gol baš u svakom kolu. U ovom trenutku za njega je najvažnije da ostane miran, ne misli o golovima, jer će sigurno doći. Veliki napadači tako funkcionišu, žive za trenutak kad će zatresti mrežu. Igrao sam u Marseju sa Žan Pjerom Papenom, osvajačem Zlatne lopte i svaki put kad bi se utakmica završila, bez obzira na ishod, unervozio bi se ako ne bi bio strelac. Čim budem video Dušana, ispričaću mu još neke anegdote vezane za Papena - rekao je srpski selektor.

Pojasnio je da će sigurno gledati derbi Juventusa i Intera.

- Sigurno ću gledati meč. Verujte mi: Vlahović će Interu dati gol! Finale je važan događaj za ovakvu Juventusovu sezonu, ali iznad svega i za Dušana, koji će dati sve od sebe da sa crno-belima podigne prvi pehar.

- Alegrija često kritikuju, ali je jedan od najboljih trenera u Italiji. Jedini problem je da ljudi često zaboravljaju da, koliko god bio dobar, Vlahović ima samo 22 godine. Mlad je, doveden za 70.000.000 evra, centarfor je velikog kluba i samim tim na njemu je veliki pritisak. Prirodno je što mora da nađe ravnotežu u timu za njega, međutim i ovako je Dušan već odradio ogroman posao. Veliki posao odrađuje za ekipu, a iz iskustva znam da se na treninzima nikad ne zadovoljava. Vlahović ima glavu i ponašanje tridesetogodišnjaka, a ne momka koji je tek prešao granicu od 20 godina. Na kraju treninga je teško oterati ga u svlačionicu. Šutira iz svih pozicija, puca penale, izvodi slobodnjake, svašta proba. Uvek! Neće dečko da ode sa terena - zaključio je Dragan Stojković Piksi, a prenosi nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR