Glas Javnosti

PIKSI NA VAŽNOM SASTANKU: Ovo može zauvek da promeni fudbal

Fudbal
Autor: (Glas javnosti)

FIFA želi da se Svetsko prvenstvo igra svake druge godine, umesto svake četvrte kao dosad, pa će tim povodom Arsen Venger, šef Odeljenja za razvoj pri svetskoj kući fudbala, u utorak i četvrtak organizovati veliki video-sastanak sa svim selektorima.

Među njima će se naći i Dragan Stojković Piksi, strateg "orlova" koji je upravo s legendarnim francuskim stručnjakom sarađivao u Nagoji.

Venger i njegove kolege će predstaviti plan, kao i razloge zbog kojih se priprema pomenuti predlog, ali i čuti šta o tome misli 211 selektora.

UEFA se, baš kao i Međunarodni olimpijski komitet, protive ovoj drastičnoj promeni koja bi trebalo da bude stavljena na glasanje ovog decembra. Ipak, nekadašnji trener Arsenala ubeđen je da ima kvalitetne argumente koje će ponuditi selektorima:

- Oni su na čelu nacionalnih selekcija i njihovo mišljenje nam je ključno, rekao je Arsen Venger.

Dragan Stojković se pre dve sedmice, na okupljanju "orlova" za kvalifikacione mečeve sa Luksemburgom i Azerbejdžanom za Mundijal u Kataru, ovako osvrnuo na predlog da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine:

- Mislim da je to bezveze! Treba neko da me ubedi u suprotno. Arsen Venger je taj koji to forsira, taj globalni fudbal. Iako smo dobri prijatelji, ali ... ma, kakve dve godine, šta ćemo sa Evropskim prvenstvom, koje je možda i jače takmičenje od svetskog? Uz svo poštovanje, fudbal nije ni odbojka, ni košarka, da se stalno igraju neki svetski kupovi... Fudbal je nešto drugo, globalna pojava širokih masa... Ne znam, ako me neko ubedi (u suprotno), ali - mora se voditi računa i o igračima, i o njihovim fizičkim stanjima itd. Jer, igrači nisu roboti, ne treba ih takve ni praviti, oni su ljudi od krvi i mesa... Program je ionako prenatrpan. Svetsko prvenstvo na svake dve godine - izgubiće draž. Mundijal treba da ostane na svake četiri godine, jer se željno iščekuje, a ovako bi izgubio na interesovanju, imidžu... Mislim da je na dve godine stvarno bezveze. UEFA je protiv toga, a mi treba da štitimo naše. A naše je Evropsko prvenstvo - istakao je Piksi.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR