Glas Javnosti

PIKSI i pored neočekivanog remija, PRAVIO ŠOU sa slovenačkim novinarima

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Raspoloženi su bili slovenački novinari za pitanja, jedno je bilo o tome da li je Srbija potcenila Sloveniju posle beogradskih 4:1 i 2:0 na poluvremenu.

- Neeeee. Ma kakvi. Nikakvo potcenjivanje, poštujemo reprezentaciju Slovenije apsolutno. Može da napravi problem bilo kome... Pa u Norveškoj je igrala nerešeno. Nije to za potceniti. U fudbalu, bar kod mene, reč potcenjivanje ne postoji. Ali svaka čast Slovencima kako su se podigli. Kad te neko onako nadigra u prvih 45 minuta, i ti ponovo dođeš do daha, kiseonika, zaista impresivno. Nije bilo potcenjivanja, ali ušli smo ležernije u drugi deo meča i to nas je koštalo. Probali smo i izmenama, ofanzivnom koncepcijom, ali se nije došlo do 3. gola. 

Na kraju, Stojković je sam postavljao pitanja kad je video da ih više nema.


- Ima još neko nešto? Nemoj da bežimo. Šalim se. Jeste li uživali u utakmici? E, tako mi recite! 

Nasmejao je nekoliko puta slovenačke novinare svojim reakcijama i opuštenošću, pa su ga na kraju i pozdravili posle završne reči. 

U ozbiljnijoj analizi, osvrnuo se na bitne momente.

- Tih pet-šest minuta u drugom delu, praktično smo ih vratili u život. Mislim da je to stvar pada koncentracije, umora, grešaka, ali to protivnik ume da iskoristi i da kazni. Ipak to ne umanjuje značaj, utakmica je bila kvalitetna, prava takmičarska i svi ljudi koji su došli na stadion imali su šta da vide i da uživaju u igri. Onih prvih 45 minuta Srbije, to je zaista bilo nešto fantastično. Nisam video nijednu grešku, to je bilo perfektno, stil igre koji želimo da prikazujemo - rekao je Stojković posle utakmice.

Osvrnuo se potom i na sjajan potez Dušana Tadića, koji je prethodio golu Aleksandra Mitrovića, inače njegovom 46. u reprezentativnom dresu.

- Ma to je majstorstvo, to je zaista nešto što igrač kalibra Tadića može da uradi, nisam iznenađen. To je bilo uživanje gledati i šanse i golove. Ali nema veze. Treba ostati pozitivan, gledati pozitivno. Naravno pravićemo analizu i videćemo gde su bile greške i kako da budemo bolji jer uvek može bolje.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP